Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 30 Aralık 2021 Perşembe 00:34Son Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 00:38 Kaynak: TRT Haber

MEB: Adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
MEB: Adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir
ABONE OL
Follow @trthaber

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin sözlü sınavların, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapıldığını, herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Sözlü sınavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen ataması kapsamındaki sözlü sınav süreci ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, sözleşmeli öğretmen istihdamında, adayların KPSS puan üstünlüğüne göre sıralandığı, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sözlü sınava her alan için alım yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday çağrıldığı belirtildi.

Sözlü sınavda ise 60 ve üzerinde puan alan adayların başarılı sayıldığı ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkı kazandığı kaydedildi.

"Adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11. maddesinde ise sözlü sınav konuları ve ağırlıkları belirtilmiştir. Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak değerlendirilmektedir. Tüm sınav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular eş değer nitelikte olup merkezi olarak hazırlanmaktadır. Sözlü sınavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir.

Ayrıca, 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında öğretmen atama sözlü sınavlarının gerçekleştirildiği, sınav sonuçlarının 27 Aralık 2021 tarihinde ilan edildiği hatırlatıldı.

"Sonuca ilişkin itirazlar titizlikle incelenecektir"

Açıklamada, "Öğretmen adaylarımızın sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazları atama takviminde belirtilmiş olup, itirazlar 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandırılacaktır. Sonuca ilişkin itirazlar titizlikle incelenecektir." denildi.

Etiketler: Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Ataması
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Meslek liselerinden rekor gelir
Meslek liselerinden rekor gelir
Meslek liselerinden tarihi rekor: Son 5 yılda gelirini yüzde 995 artırdı
Meslek liselerinden tarihi rekor: Son 5 yılda gelirini yüzde 995 artırdı
Son Haberler
Tümü
  • 10:58
    Tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarıldı
  • 10:48
    Öğrencilerini taciz eden okul müdürüne 24 yıl hapis
  • 10:47
    Tahran Polis Komutanlığı: Azerbaycan Büyükelçiliği saldırganı yakalandı
  • 10:37
    Brent petrolün varil fiyatı 87,77 dolar
  • 10:43
    KKTC'den Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıya kınama
Gündem Son Haberler
  • Ömer Çelik: Cumhurbaşkanı'mızla demokratik seçimde yarışmaktan korkuyorlar
  • İzmir'deki Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 202 şüpheli gözaltına alındı
  • Ayı saldırısına karşı uyarı: Ormanda ses çıkartarak yürüyün
  • Bakan Çavuşoğlu: Hain saldırıyı kınıyoruz
  • Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında bir avukat tutuklandı
Foto Galeri
İzmir'de sağanak etkili oldu
İzmir'de sağanak etkili oldu
Video Galeri
Genç derlemeci Önür, “türküler kaybolup gitmesin” diye çalışıyor
Genç derlemeci Önür, “türküler kaybolup gitmesin” diye çalışıyor
Sıradaki Haber
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz