Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 21 Ocak 2022 Cuma 14:36Son Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 16:40 Kaynak: TRT Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışında ara bulucu olabiliriz

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışında ara bulucu olabiliriz
[Fotoğraf: AA (Arşiv)]
ABONE OL
Follow @trthaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın hakim olmasına biz ara bulucu olabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camii'nin çıkışında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açıklamalarının satır başları şöyle;

Rusya-Ukrayna gerilimi

Daha önce de açıkladığım gibi bir defa Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tutunuz, herhangi bir işgale yönelik bir gelişmenin olması veya bir savaş çıkması, bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur. Bu, bölgeyi ciddi manada rahatsız edeceği gibi bugün 40 milyona yakın bir nüfusu olan Ukrayna ile Rusya'nın zaten durumu ortada, bu kadar büyük bir nüfusa hakim, bir de öbür taraftan da Rusya'nın alan olarak bölgenin en büyük ülkesi, en büyük devleti, gücü olarak en güçlü devleti. Burada bir huzursuzluğun doğmasını Türkiye olarak bizler kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Tarihinde olmayan bir sulh içinde, barış içinde Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tutunuz herhangi bir işgale yönelik bir gelişmenin olması veyahut da bir savaş çıkması bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur. https://t.co/QzEbDr9AHG pic.twitter.com/wOrFuZKcie

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) January 21, 2022

 

"Biz bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz"

Bu, siyasi bazda, askeri bazda, ekonomik, kültürel bütün bu konularda Rusya-Türkiye ilişkileri gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile yine aynı şekilde siyasi, askeri, ekonomik, kültürel, bu alanlarda, bu konularda ilişkilerimiz gayet iyi. Bu olumlu gelişmelerin, biz Rusya-Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz. Dolayısıyla Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın olmasına, bir barışın özellikle hakim olmasına biz ara bulucu olabiliriz, bu konuda üzerimize düşen görev ne ise bu görevi yapmaya hazır olduğumuzu daha önce de gerek (Vladimir) Zelenskiy'e gerek Sayın Putin'e de ifade etmiştim.

Şimdi önümde bir Ukrayna ziyareti var. Bu arada belki Sayın Putin ile ama telefonla ama belki bir Moskova ziyareti olabilir, bütün bunlarla beraber biz bölgede barışın egemen olmasını, hakim olmasını istiyoruz. Bunun için de üzerimize ne düşerse bunu yapmaya hazırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz. Şimdi önümde bir Ukrayna ziyareti var bu arada belki Sayın Putin ile ama telefonla ama belki bir Moskova ziyareti olabilir. https://t.co/QzEbDr9AHG pic.twitter.com/NwXJoxSmCT

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) January 21, 2022

 

"Omicron daha da olumlu istikamette gelişmelere bir yerde vesile oldu"

Şu anda bir defa aslında Omicron daha da olumlu istikamette gelişmelere bir yerde vesile oldu. Vaka sayılarında belki artış oluyor ama olumlu istikamette geçiş de hızlı oluyor. Hemen yanı başınızda Sağlık Bakanı'm da var ama hastanelerimizde şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Hastanelerde bir defa durum pozitif, vaka olarak söylemiyorum. Şu anda gelişmeler de olumlu. Bu da tabii şunu gösteriyor: Yani şu sıkıntılı dönemlerde hastane inşaatlarımızın ne kadar hızlı gittiği ve bu hastane inşaatlarımız sebebiyle de gerek şehir hastanelerimiz gerekse diğer hastanelerimizin inşası Türkiye genelinde -dikkat edilirse- hızla gerçekleşti ve şu anda hastanelerimizde doluluk oranı da öyle anlatıldığı, zannedildiği gibi değil. Böyle bir durumdayız. Dolayısıyla buradan da endişemiz yok.

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te
Aliyev: Türkiye-Azerbaycan birliği halklarımız için başlıca yol haritasıdır
Aliyev: Türkiye-Azerbaycan birliği halklarımız için başlıca yol haritasıdır
Son Haberler
Tümü
  • 22:35
    Bakanlıktan "Hindistan'dan buğday ithal edildiği" iddialarına yalanlama
  • 22:10
    Kılıçdaroğlu: Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize oy verin
  • 21:35
    Van'da gösteri yürüyüşü 15 gün yasaklandı
  • 21:56
    Bilim insanları, insan düzeyindeki zekaya ulaşmaya çok yaklaştı
  • 21:51
    Ahidname'nin 559'uncu yıl dönümü
Gündem Son Haberler
  • Vaka sayısı üst üste ikinci kez binin altında
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te
  • Aliyev: Türkiye-Azerbaycan birliği halklarımız için başlıca yol haritasıdır
  • İletişim Başkanı Altun'dan Diyarbakır annelerine destek mesajı
  • Taciz ateşi açan 3 terörist etkisiz hale getirildi
Foto Galeri
Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te Akıncı'yı imzaladı
Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te Akıncı'yı imzaladı
Video Galeri
Bilim insanları, insan düzeyindeki zekaya ulaşmaya çok yaklaştı
Bilim insanları, insan düzeyindeki zekaya ulaşmaya çok yaklaştı
Sıradaki Haber
HAVELSAN'ın GNSS alıcısının ilk görevi kutuplarda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz