Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 18 Şubat 2021 Perşembe 13:30Son Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 14:32 Kaynak: AA

Maduro'dan ABD'ye mesaj: Diyaloğa hazırız

  • Facebookta Paylaş
Madurodan ABDye mesaj: Diyaloğa hazırız
[Fotoğraf: Reuters]
ABONE OL
Follow @trthaber

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ile yaşanan krizi bitirmek için "diyaloğa açığız" mesajı verdi.

Maduro, düzenlediği basın toplantısında, Kolombiya hükümetinin, Venezuela topraklarına sığındığını iddia ettiği uyuşturucu kaçakçıları ile mücadele için özel bir birlik kurma kararını sert dille eleştirerek, özel birliğin, Kolombiya tarafından, "kendi canına kast etmek için kullanılabileceği" açıklmasını yaptı.

"Uyuşturucu kaçakçıları, Venezuela Hükümeti tarafından korunuyor"

Söz konusu birlik tarafından Venezuela’nın egemenliğinin ihlal edilmesi durumunda sessiz kalınmayacağını vurgulayan Maduro, "Ulusal Silahlı Kuvvetlerden, (Kolombiya Devlet Başkanı) Ivan Duque’nin Venezuela hakkındaki 'pervasız' açıklamalarına yanıt vermelerini istediğini" söyledi.

Duque, bu ayının başında yaptığı açıklamada, uyuşturucu kaçakçılarının Maduro yanlısı olduğu için Venezuela hükümeti tarafından korunduğunu öne sürmüştü.

"ABD ile diyaloğa açığız"

Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen basın toplantısında, Maduro, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik krizi hafifletmek ve iki ülke arasındaki gerilimi yatıştırmak için ABD ile diyaloğa açık olduklarını söyledi.

Nicolas Maduro, ABD yönetimi ile diyalog sürecinde, bir iyi niyet göstergesi olarak Venezuela’da tutuklu bulunan Amerikalı vatandaşların serbest bırakıp bırakılmayacağına ilişkin soruya da "Ben bir yargıç ya da savcı değilim, bu konuya karışmamalıyım" dedi.

Bunun yanı sıra Maduro, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'nın ABD'deki iştiraki Citgo'nun yöneticilerinden 6 ABD vatandaşının yargılandığı davada, şirket yetkililerinin Venezuela’ya karşı casusluk faaliyetinde bulunduğuna ilişkin yeni iddialarda bulunarak tutuklular için, "(ABD’nin) Merkez İstihbarat Teşkilatı (CIA) ajanı olarak çalışmaya başladılar" açıklamasını yaptı.

Trump yaptırımları ilişkileri bozmuştu

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde iki ülke ilişkileri, yaptırımlar ve kısıtlamalar nedeniyle sekteye uğramıştı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Joe Biden’ın 21 Ocak’ta başkanlık görevine gelmesinin ardından ABD ile diyalog sürecine girmek istediklerini birçok yerde ifade etmişti.

Etiketler: ABD
Bu haberler ilginizi çekebilir:
ABD'de Biden'a, Muhammed bin Selman için yaptırım çağrısı
ABD'de Biden'a, Muhammed bin Selman için yaptırım çağrısı
ABD'den 'Myanmar' tepkisi: Korkunç şiddet karşısında şok olduk
ABD'den 'Myanmar' tepkisi: Korkunç şiddet karşısında şok olduk
Son Haberler
Tümü
  • 03:26
    Meksika'da yol kenarında 6 ceset bulundu
  • 03:12
    ABD'de Biden'a, Muhammed bin Selman için yaptırım çağrısı
  • 02:33
    Konya'da köpek dövüştüren 3 kişiye 50 bin lira ceza
  • 02:23
    Hatay'da yasa dışı bahis operasyonu: 5 tutuklama
  • 01:56
    43 ilin geçiş noktasındaki Kırıkkale'de denetimler arttı
Dünya Son Haberler
  • ABD'den 'Myanmar' tepkisi: Korkunç şiddet karşısında şok olduk
  • Güney Afrika ve Çin'de sahte COVID-19 aşıları ele geçirildi
  • Fransa'da son 24 saatte 26 bin 788 yeni vaka
  • ABD: UCM Savcılığının Filistin kararını reddediyoruz
  • AB'den İngiltere'ye "Brexit anlaşmasını ihlal" suçlaması
Foto Galeri
Brezilya'da metro istasyonunda yoğun kalabalık
Brezilya'da metro istasyonunda yoğun kalabalık
Video Galeri
Gündemdeki deniz hukuk terimleri ve anlamları
Gündemdeki deniz hukuk terimleri ve anlamları
Sıradaki Haber
İran'da maden ocağı çöktü: 3 işçi göçük altında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz