Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 30 Kasım 2020 Pazartesi 18:21Son Güncelleme: 30 Kasım 2020 Pazartesi 18:24 Kaynak: AA

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları yıktı

  • Facebookta Paylaş
İsrail güçleri Batı Şeriada Filistinlilere ait ev ve yapıları yıktı
[Fotoğraf: AA (Arşiv)]
ABONE OL
Follow @trthaber

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da, Filistinlilere ait ev ve yapıları yıktı, 13 Filistinliyi de gözaltına aldı.

Filistinli vatandaş Muhammed Dadu, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Beytullahim kentine bağlı Hızır Beldesi’ndeki evini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını açıkladı.

Dadu, İsrail askerlerinin beldeye baskın düzenlediğini, geçici olarak tavuk çiftliği yaptığı ve yakın zamanda ailesiyle beraber oturmayı hedeflediği 200 metrekarelik evini yıktığını söyledi.

Öte yandan, Filistinli Hamdi Ubeydu ise yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin El-Halil’e bağlı Halhul beldesindeki 120 metrekarelik inşaat halindeki evini yıktığını kaydetti.

Ubeydu, askerlerin ayrıca evin yanındaki bir su kuyusunu da tahrip ettiğini aktardı.

Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre ise İsrail askerleri Kalkiliya kentinde iki ticari alanı yıktı, Cenin kentinde de 3 su kuyusunu kapattı.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

İsrail yönetimi ile Filistin arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

13 Filistinli gözaltına alındı

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği operasyonlarda 13 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

Etiketler: İsrail Filistin Devleti Batı Şeria
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteriler sürüyor
İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteriler sürüyor
İsrail güçleri 6 Filistinliyi yaraladı
İsrail güçleri 6 Filistinliyi yaraladı
Son Haberler
Tümü
  • 21:31
    Zonguldak-İstanbul kara yolu trafiğe kapatıldı
  • 21:27
    Kongre baskınından 3 gün önce "Kongre hedef olabilir" uyarısı yapılmış
  • 21:13
    Koronavirüs salgınında son 24 saat
  • 21:02
    Somali'de belediye başkanının konvoyuna saldırı: 6 ölü
  • 20:12
    Ankara Valiliğinden "buzlanma ve don" uyarısı
Dünya Son Haberler
  • ABD'de COVID-19'dan ölenlerin sayısı 405 bini geçti
  • Dünya genelinde vaka sayısı 95 milyonu geçti
  • Tunus'ta 'sokağa çıkma' gerginliği: Çok sayıda gözaltı var
  • İngiltere'de hastaneler alarmda: 30 saniyede bir yeni vaka geliyor
  • Yemen ordusu Husilerin patlayıcı yüklü İHA'sını düşürdü
Foto Galeri
Derbide kazanan Beşiktaş
Derbide kazanan Beşiktaş
Video Galeri
Dere yatağında mahsur kalan köpek ve 4 yavrusu kurtarıldı
Dere yatağında mahsur kalan köpek ve 4 yavrusu kurtarıldı
Sıradaki Haber
ABD'de son 24 saatte 857 can kaybı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz