Kayseri'nin Taşhan bölgesinde bulunan 7,5 milyon yıllık fosillerin güçlendirilmesi ve sergiye hazır hale getirilmesi çalışmaları devam ediyor.
Denizli'de yapılan yüzey araştırmalarında 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu.
ABD'de, Permiyen döneminin ilk yıllarında yaşadığı düşünüleni yaklaşık 300 milyon yıllık otobur sürüngen fosili bulundu.
Fas'ta yaşayan 60 yaşındaki Abdelouahab Benmoussa, fosil bilimci olmamasına rağmen kendini bu alanda geliştirdi ve 30 yıldır Sahra Çölü'nde nadir fosiller bulmak için çabalıyor.
Kayseri'de Yamula Barajı gölü kıyısında, 7,4 milyon yıllık olduğu tahmin edilen, diş uzunluğu da dahil 2 metre 40 santimetrelik fil kafatası bulundu.
Almanya'da 150 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen, piranaya benzer bir balık türünün fosilleri bulundu.
Muğla Milas'ta kömür arama çalışmaları sırasında 15,9-11,6 milyon yıl aralığındaki Orta Miyosen Dönemi'ne ait olduğu tahmin edilen balık fosili bulundu.
Bilim insanları, bugüne dek kayıtlara geçen en eski hayvan fosilini keşfetti.
Kayseri'de 7,5 milyon yıl öncesine ait fil ya da file benzeyen boynuzlugillere ait olduğu tahmin edilen fosiller bulundu.
Bayburt'ta köylülerin bulduğu doğal kehribarın 50 milyon yıl önceki jeolojik tarihçesiyle ilgili bilgilere ulaşmak için çalışmalar sürüyor.
Çinli bilim insanları 130 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili kalıntıları keşfetti.
Kanada’nın Saskatchewan eyaletindeki bir kazı alanında 23 milyon yıllık memeli bir canlıya olduğu belirlenen fosiller ortaya çıkarıldı.
Çankırı'da bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında 8,5 milyon yıllık olduğu bilinen tam gergedan kafatasının da bulunduğu 15 türde 140 fosile ulaşıldı.
Cezayir'de arkeolojik kazılarda bulunan 3 milyon yıllık nesli tükenmiş bir fil türüne ait kemik parçaları kamuoyuna tanıtıldı.