Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Türkiye
Haber Giriş: 20 Mart 2021 Cumartesi 11:42Son Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 11:49 Kaynak: AA

Barajlar için gözler nisan yağmurlarına çevrildi

  • Facebookta Paylaş
Barajlar için gözler nisan yağmurlarına çevrildi
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Kış mevsiminde beklenen yağışlar istenilen seviyede olmayınca barajlardaki doluluk oranları tehlikeli sınırlara kadar düştü. Barajlardaki su seviyelerinin yükselmesi için nisan yağmurları bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Ankara'ya içme suyu sağlayan barajların toplam aktif doluluk oranının yüzde 10,1 seviyesinde olduğu hesaplandı. Söz konusu oran, geçen yıl aynı tarihte yüzde 21,8 olarak kaydedildi.

Ankara

Ankara'ya su temin eden barajların toplam rezervuar hacmi yaklaşık 1,6 milyar metreküp olduğundan, aktif doluluk oranı düşük görünse de içme suyu maksatlı barajlarda bulunan kullanılabilir su miktarı halihazırda 142,5 milyon metreküp olarak görünüyor.

İstanbul

İstanbul'a içme suyu sağlayan barajların toplam aktif doluluk oranı yüzde 62,8 seviyesinde gerçekleşirken, geçen yıl aynı tarihte bu oran yüzde 65 olarak kaydedildi. İstanbul'a içme suyu temin eden barajlarda halihazırda yaklaşık 550 milyon metreküp kullanılabilir su bulunuyor.

İzmir

İzmir'de içme suyu sağlayan barajların toplam aktif doluluk oranı yüzde 64,2 seviyesinde bulunuyor. Geçen yıl bu oran yüzde 55 olarak hesaplanmıştı. İzmir'e içme suyu temin eden barajlarda yaklaşık 192 milyon metreküp kullanılabilir su yer alıyor.

Bursa

Bursa'da ise içme suyu sağlayan barajların toplam aktif doluluk oranı yüzde 35,4 seviyesinde. Geçen yıl aynı tarihte bu oran yüzde 36 seviyesinde yer aldı. Söz konusu barajlarda 23,1 milyon metreküp kullanılabilir su bulunuyor.

İşletmede olan 263 sulama maksatlı barajda aktif doluluk oranı yüzde 38,8 olarak hesaplandı. Geçen yıl aynı tarihte bu oran yüzde 45,7 olarak kaydedildi. Enerji maksatlı işletmede olan 138 barajda ise aktif doluluk oranı geçen yıl yüzde 41,9'ken bu yıl 36,9 oldu. İşletmede olan 100 içme suyu maksatlı barajda aktif doluluk oranı ise geçen yıl yüzde 53 iken bu yıl yüzde 46 olarak hesaplandı.

Etiketler: Barajlar
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Adnan Menderes Barajı'ndan ekonomiye 2,2 milyar liralık katkı
Adnan Menderes Barajı'ndan ekonomiye 2,2 milyar liralık katkı
İstanbul’da barajlar suya kavuştu
İstanbul’da barajlar suya kavuştu
Son Haberler
Tümü
  • 10:44
    Taliban polis karakoluna saldırdı: 3 ölü
  • 10:27
    Bahar ayında 10 metrelik karla mücadele ediyorlar
  • 10:20
    KDK, biriken yıllık izin ücretinin ödenmesini sağladı
  • 10:11
    Adana'da DEAŞ operasyonu: 2 tutuklama
  • 10:18
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turgut Özal'ı andı
Türkiye Son Haberler
  • İstanbul'da sağanak bekleniyor
  • Kuzey, iç ve batı kesimlerde sağanak bekleniyor
  • Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
  • Dünyanın ilk mobil laboratuvar aracı "MOLAB" afet alanlarında görevde
  • Ankara'da toprak kayması nedeniyle 3 katlı apartman boşaltıldı
Foto Galeri
İftar sonrası aşılama devam ediyor
İftar sonrası aşılama devam ediyor
Video Galeri
Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 28 yıl geçti
Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 28 yıl geçti
Sıradaki Haber
İzmir'de ağır hasarlı 488 bina daha yıkılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz