Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Kültür Sanat
Haber Giriş: 23 Aralık 2021 Perşembe 11:04Son Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 12:08 Kaynak: AA

Bursa 2022'de Türk dünyasında turizmin gözdesi olacak

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Bursa 2022de Türk dünyasında turizmin gözdesi olacak
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

"2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Bursa, özel etkinlik ve gösterilerle Türk Cumhuriyetleri'nden misafirleri ağırlayacak.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Bursa, gelecek yıl Türk Cumhuriyetleri'nden turistlere ev sahipliği yapacak.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa'nın köklü tarihi, zengin kültürü, eşsiz doğası ve çok yönlü turizmiyle kültür başkenti seçildiğini söyledi.

Bu açıdan 2022'yi Bursa için çok önemli bir yıl olarak değerlendirdiklerini anlatan Saraçoğlu, gelecek sene 4. Dünya Göçebe Oyunları, 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali ve 5. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nin de kentte yapılacağını vurguladı.

Bazı uluslararası fuarların Bursa'ya alınması için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Murat Saraçoğlu, "Türk Dünyası Kültür Başkenti" olması münasebetiyle Türk Cumhuriyetleri'nden çok sayıda turistin Bursa'ya gelmesini sağlayacaklarını söyledi.

"İznik, Gölyazı ve Tirilye öne çıkan yerler olacak"

Sadece Bursa merkezde değil ilçelerde de etkinliklerin olacağını anlatan Saraçoğlu, planlanan faaliyetlerden şu örnekleri verdi:

"Bursa rotaları derken ilçeleri de dahil ediyoruz. Örneğin bahar aylarında Orhaneli'nde rafting yapılacak. Bursa'da yeni turizme kazandırılan alanlar var. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi (GUHEM) var. Bu projeyi yerli ve yabancı turistlere gönül rahatlığıyla yeni bir ürün olarak tanıtıyoruz. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi artık iyice marka olmaya başladı. Zindan Kapı ziyarete açıldı. Gölyazı, Tirilye, İznik önemli destinasyon bölgeleri. Özellikle İznik, Batı dünyasının daha çok ilgi duyduğu bir merkez olmaya başladı. Fransız yönetmenlerin İznik'te yaptığı bir belgesel ve tanıtım çalışması var. Yine İznik'te su altı müzesi oluşturulması konusunda çalışmalar yapılıyor. Sağlık turizmi Bursa'da hızla ilerleyen bir sektör haline geldi. 2022 ve sonrasında Bursa, önceki yıllarda ve şu anda atılan temellerin üstüne binasını çıkmış ve hedefine yavaş yavaş ulaşmış olacak."

Etiketler: Bursa
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı
Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı
Bursa'da cezaevi servisine bombalı saldırının faillerine 913'er yıl hapis istendi
Bursa'da cezaevi servisine bombalı saldırının faillerine 913'er yıl hapis istendi
Son Haberler
Tümü
  • 14:55
    Başkentte kaçakçılık operasyonlarında 1570 kişi yakalandı
  • 14:48
    Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
  • 14:51
    Azerbaycan: İran büyükelçiliğin güvenliğine yönelik gerekli tedbirleri almadı
  • 14:37
    Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından Tahran Emniyet Müdürü görevden alındı
  • 14:34
    İran’ın Bakü Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı
Kültür Sanat Son Haberler
  • Osmanlı'da basılan ilk kitap müzede sergileniyor
  • Genç derlemeci Önür, “türküler kaybolup gitmesin” diye çalışıyor
  • Bu hafta 6 film vizyona girecek
  • Türk edebiyatının usta kalemi: Ahmet Hamdi Tanpınar
  • Replika sanılan kılıç, 3 bin yıllık orijinal kılıç çıktı
Foto Galeri
Van'da bitkin halde bulunan bukalemun korumaya alındı
Van'da bitkin halde bulunan bukalemun korumaya alındı
Video Galeri
Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldıranların geliş anı görüntülendi
Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldıranların geliş anı görüntülendi
Sıradaki Haber
Devlet sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca vefat etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz