Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 10 Eylül 2019 Salı 21:29Son Güncelleme: 10 Eylül 2019 Salı 21:43

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Netanyahu'nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Netanyahunun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti
ABONE OL
Follow @trthaber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu'nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak etme" vaadinde bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Twitter'dan tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Seçim öncesi her türlü yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu'nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız." mesajını paylaştı.

 

Seçim öncesi her türlü yasadışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu’nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) September 10, 2019

 

Netanyahu'nun ilhak vaadi

Netanyahu, 17 Eylül'de yapılacak erken seçim öncesi düzenlediği basın toplantısında, yeniden seçilmesi halinde "kısa süre içinde" Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'nin ABD yönetimiyle koordineli şekilde "İsrail'e ilhak edeceğini" dile getirmişti.

Netanyahu, 9 Nisan'daki genel seçimler öncesi seçimi kazanıp koalisyon hükümetini kurması halinde yine aynı vaatte bulunmuştu. ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman da İsrail'in Batı Şeria'nın bazı kısımlarını ilhak etmeye "hakkı olduğunu" iddia ederek, Netanyahu'ya destek vermişti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Haberler
Tümü
  • 23:33
    Yedinci kattan düşen çocuk hayatını kaybetti
  • 23:22
    DSÖ: COVID-19'un mutasyonlarını takip etmek zorlaşıyor
  • 23:17
    Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü
  • 23:14
    Eski albay Akkuş'un tutukluluk halinin devamına hükmedildi
  • 23:09
    ABD heyeti Türkmenistan’da ikili ilişkileri görüştü
Gündem Son Haberler
  • Bakan Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı'nda 1 pist hizmet vermeyi sürdürecek
  • Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenleri 19 Mayıs'ta ücretsiz
  • Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türkleri'nin yedinci kafilesi Elazığ'da
  • NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt hayatını kaybetti
  • Eren Abluka-10 Ağrı Dağı Operasyonu başlatıldı
Foto Galeri
Amasya'daki tarihi Kızlar Sarayı'nda yangın
Amasya'daki tarihi Kızlar Sarayı'nda yangın
Video Galeri
Meksika’daki havai fişek gösterisinde 5 kişi yaralandı
Meksika’daki havai fişek gösterisinde 5 kişi yaralandı
Sıradaki Haber
'Münbiç'tekine benzer bir oyalama yoluna başvurulmasına müsaade etmeyiz'
Yükleniyor lütfen bekleyiniz