Çok Bulutlu 6.8ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Gündem
11.05.2017 14:55

Canikli: 'Yukarıyla mücadele edilmiyor' demek nasıl olur anlamıyorum

Başbakan Yardımcısı Canikli, devletin Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik mücadelesinin ayrıntılarını anlattı. Eleştirilere cevap verdi.

Canikli: 'Yukarıyla mücadele edilmiyor' demek nasıl olur anlamıyorum

FETÖ ile mücadele kapsamına kamuda tespit edilen FETÖ'cülerin ihracı devam ederken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bu zamana kaç üst düzey kamu çalışanının ihraç edildiğinin bilgisini paylaştı.

Şuana kadar sadece yargıdan, 7 bin kişi ihraç edildi. Bu sayı TSK'da 10 bini, Emniyette ise 20 bini aştı. 

Başbakan Yardımcısı Canikli, konuyla ilgili olarak, "Şu mücadelede nasıl yukarıyla mücadele edilmiyor gibi hüküm vermek nasıl olur anlamıyorum" değerlendirmesinde bulunurken; sözlerine şöyle devam etti:

"Yargı mensupları şu ana kadar 3 bin 821 ihraç olmuş, görevden uzaklaştırma 558 çıkarılan uzaklaştırma 4 bin 379. 2 tanesi anayasa mahkemesi üyesi en üst seviye. 122 tane açığa alınanlarla beraber 131 yargıtay üyesi, 43 danıştay üyesi üst yargı mensupları 5 HSYK üyesi hakimlerin ve savcıların en üst organı. Sonra 2 bin 306 hakim, açığa alınanlarla birlikte 2 bin 522 hakim. Bin 183 savcı 474 askeri hakim 15 askeri yargıç tamamı bunların yargının en üstü."

Açığa alınan ve ihraç edilen rütbeli asker sayısını da açıklayan ve ihraç edilen generallere dikkati çeken Canikli, "TSK 2 orgeneral, 10 korgeneral, 36 tümgeneral, 148 tuğgeneral hem ihraç hem açığa alma birlikte ve 11 tane diğer rütbeli general var. Sayıya bak. Bin 882 rütbeli 6 bin 560 subay astsubay bin 589" ifadelerini kullanan Canikli, "İhraç edilen mülki idare amiri sayısı ise 240" dedi. 

Canikli açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Rütbeli Emniyet Müdürü dahil 8 bin 356, hepsi rütbeli. Rütbesiz 12 bin 114. açığa alınanlarla beraber rütbeliler 10 bin 294 rütbesizler 26 bin 704. 12 bin ihraç diğerleri açıkta. Mülki idare amiri 24 tane vali 101 vali yardımcısı 115 kaymakam bunlar ihraçlar."

"Üst düzey makamlardakilerle mücadele edilmiyor" şeklindeki eleştirilere de tepki gösteren Canikli, operasyonların büyük bölümünün üst yönetime yönelik olduğunun altını çizerek, "Müsteşar 1, Müsteşar Yardımcısı 4, Kurum Başkan Yardımcısı 2, Kurum Başkanı 2, Üst Kurul Üyesi 8, Genel Müdür 8, Daire Başkanı 188, açığa alınanlarla 238 Daire Başkanı, Müşavir 122, kariyer ve taşra uzmanı 2 bin 647 bu da üst görevdir. Şu sayılara baktığınızda operasyonun önemli ağırlığının üst yönetim üzerine yapıldığı net görülür." ifadelerini kullandı.

Canikli, üniversitelerde de üst düzey ihraçların olduğuna işaret ederek, ihraç edilen profesör, doçent ve yardımcı doçent sayısının 2 bin 905, görevden uzaklaştırılanlar arasında rektör ve dekanların da olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Atatürk'e hakaret edenlere yakalama kararı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz