Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 22 Mart 2020 Pazar 20:15Son Güncelleme: 22 Mart 2020 Pazar 21:14 Kaynak: AA

Bakan Kurum: Faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden kira alınmayacak

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Bakan Kurum: Faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden kira alınmayacak
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden kira alınmayacak, açık olanlarda indirim sağlanacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından, koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan bir uygulamaya ilişkin açıklamada bulundu.

Hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden bu süreçte kira bedeli alınmayacağını belirten Kurum, açık olan ticari ünitelerde ise personel sayısı ve faaliyet süresi dikkate alınarak kira bedelinde indirim sağlanacağını duyurdu.

 

Koronavirüs önlemleri kapsamında, hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden bu süreçte kira bedeli alınmayacak, açık olan ticari ünitelerde ise personel sayısı ve faaliyet süresi dikkate alınarak kira bedelinde indirim sağlanacaktır.

— Murat KURUM (@murat_kurum) March 22, 2020

 

Müdürlüklere genelge gönderildi

Düzenleme ile ilgili genelge Bakanlık tarafından 81 ilin Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine Bakan Kurum imzasıyla gönderildi.

Genelgede, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesinde kamu idarelerince kiralanan taşınmazlarda büfe, kantin, çay ocağı ve benzeri amaçlarda kullanılmak üzere kiraya verilecek yerlerin tahmini kira bedelinin; idare yetkililerinden alınacak personel sayısı, elde edilen gelir, kiralanacak alan gibi bilgiler de göz önünde tutularak idarece tespit edildiği hatırlatıldı.

İlgili yönetmelikte sel, deprem, bulaşıcı hastalık, salgın gibi olaylar dışında kiracının sözleşmenin devamı süresince, kira süresinin uzatımı, kira bedelinin indirilmesi, ödeme tarihi ve miktarlarının, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi talebinde bulunamayacağının hükme bağlandığı anımsatılarak, şunlara yer verildi:

"Buna göre, kiracıları tarafından talep edilmesi halinde, yönetmeliğin 67 ve 70'nci maddelerine göre idaremizce kiraya verilen büfe, kantin, kafeterya, çay ocağı gibi tahsisli taşınmazlardaki ticari amaçla kullanılan yerler ile İçişleri Bakanlığınca 16 Mart 2020 tarihi itibarıyla faaliyet göstermemesine karar verilen yerlere ait kira bedellerinin, faaliyet göstermediği süreye isabet eden kısımlarının kira bedelinden indirilmesi, iade edilmesi veya mahsup yapılması; tahsisli taşınmazlardaki ticari amaçla kullanılan yerlerden faaliyetine devam edenlerde personel sayısı ve faaliyet sürelerindeki değişiklikler dikkate alınarak yeniden belirlenmesi suretiyle gerekli indirim, iade ve mahsubun yapılması uygun görülmüştür."  

Son Haberler
Tümü
  • 23:35
    İstanbul-İzmir Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 yaralı
  • 23:27
    Eski fabrikada yangın çıktı
  • 23:16
    Macaristan’da 'Türk Kurultayı' rüzgarı esti
  • 23:01
    Avusturya'da göçmenleri taşıyan araç polisten kaçarken kaza yaptı: 3 ölü
  • 22:56
    Hamburg'da polis gösteri yapan çevrecilere biber gazı kullandı
Gündem Son Haberler
  • Bakan Koca: Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter
  • Bakan Akar: 35 bin 656 terörist etkisiz hale getirildi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nı ziyaret etti
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zincir marketler kendini ayarlayacak
Foto Galeri
Macaristan’da 'Türk Kurultayı' rüzgarı
Macaristan’da 'Türk Kurultayı' rüzgarı
Video Galeri
Tır, akaryakıt istasyonuna daldı
Tır, akaryakıt istasyonuna daldı
Sıradaki Haber
Çavuşoğlu: Suriyeli mülteciler konusunda AB'nin tutumu utanç kaynağı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz