Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Güncel
Haber Giriş: 17 Mart 2020 Salı 10:45Son Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 10:46 Kaynak: AA

Kastamonu'da 81 ilden 81 genç Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Kastamonuda 81 ilden 81 genç Çanakkale Türküsünü seslendirdi
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı Kastamonu'daki yurtlarda kalan 81 ilden 81 öğrenci, Çanakkale Türküsü'nü söyledi.

Farklı şehirlerden üniversite eğitimi için Kastamonu'ya gelen öğrencilerden belirlenen 81 kişi, Nasrullah Camisi, Kastamonu Valiliği ve Şehit Şerife Bacı Anıtı başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarında bir araya gelerek, Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. 

Üzerlerinde Türk bayrağı bulunan ve geldikleri şehirlerin yazdığı tişörtleri giyen öğrenciler, gruplar halinde şarkıyı söyledi. Türkünün bir kıtasında öğrencilere şehit aileleri de eşlik etti.

Öğrencilerden Fatma Demir, yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesinde Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okuduğunu söyledi.

Kredi Yurtlar Kurumunda katıldıkları müzik kursunda konunun gündeme geldiğini anlatan Demir, "Müzik öğretmenimizin bizleri biraraya getirmesiyle 81 ilden 81 arkadaşı ile koro oluşturarak türküyü söylediklerini belirtti.

Cansu Ergül ise atalarının bu topraklar için mücadele edip canını verdiğini vurgulayarak, "Biz de bugünün önemini anlatmak için bir araya geldik. Milli birlik ve beraberlik ruhunu yansıtmak istedik. Bu sayede bu ruhu içimizde hissettik." dedi.

Muhittin Tekin ise aile büyüklerinin 1915'te savaşa gidip bir daha dönmediğini dile getirerek, "Bu etkinliği duyduğumda çok duygulandım ve katılmak istedim. O zamanki birlik beraberliği biz de bu türküyü söylerken yaşadık." diye konuştu.

Çanakkale Türküsü, Kastamonulu olan İhsan Ozanoğlu tarafından derlenerek TRT arşivine kazandırılmıştı.

Son Haberler
Tümü
  • 08:32
    2 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti
  • 08:29
    Sarıyer'de kavga kanlı bitti
  • 07:52
    Ankara'da otomobil devrildi: 2 yaralı
  • 06:00
    Datça açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem
  • 04:34
    Bursa'da traktörle çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı
Güncel Son Haberler
  • Binboğa Dağları'nda bal hasadı yapılıyor
  • Seyir halindeki otomobil alev alev yandı
  • Yozgat'ta içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenilenecek
  • Düğününe at üzerinde giderek çocukluk hayalini gerçekleştirdi
  • Tokat'taki orman yangınında 5 dönümlük alan zarar gördü
Foto Galeri
Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi bugün açılıyor
Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi bugün açılıyor
Video Galeri
8 yaşındaki Muhammet'in futbol tutkusu engel tanımıyor
8 yaşındaki Muhammet'in futbol tutkusu engel tanımıyor
Sıradaki Haber
Kavak'ta kar çiftçileri sevindirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz