Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 6 Mart 2021 Cumartesi 12:55Son Güncelleme: 6 Mart 2021 Cumartesi 15:11 Kaynak: AA

İran, Nevruz Bayramı'nda seyahatleri yasakladı

  • Facebookta Paylaş
İran, Nevruz Bayramında seyahatleri yasakladı
[Fotoğraf: Arşiv]
ABONE OL
Follow @trthaber

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, COVID-19 salgınında yeni dalga endişesi nedeniyle 21 Mart'ta başlayacak Nevruz Bayramı'nda yüksek ve orta riskli şehirlere yolculuğun yasaklandığını duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu, Ruhani'nin başkanlığında başkent Tahran'da toplandı.

Toplantıda, son dönemde vaka sayılarının arttığı yerlerde salgını kontrol altına almayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bugün, Nevruz Bayramı için kırmızı ve turuncu kategorideki şehirlere yolculuğun yasaklanması kararı aldık. Kimse bu şehirlere seyahat planlaması yapmasın. İnsanlar mümkün olduğu kadar, alışverişlerini internet üzerinden yapmalı" dedi.

Nevruz Bayramı'nda şehirler arası yolculuktaki artışın salgın için bir uyarı olduğunu kaydeden Ruhani, bu nedenle halka seyahat etmekten kaçınma ve tedbirlere sıkı sıkıya uyma çağrısında bulundu.

Sağlık protokollerine uyma oranında düşüş var

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari ise, ülkede sağlık protokollerine uyma oranının yüzde 71,7 ile kasım ayından bu yana en düşük seviyede olduğunu bildirdi.

Açıklanan son verilere göre, ülke genelinde 11 ilçe en yüksek risk seviyesini gösteren "kırmızı", 32 ilçe "turuncu-orta risk", 251 ilçe "sarı-düşük risk" ve 154 ilçe "mavi-en düşük risk" kategorisinde bulunuyor.

Nevruz Bayramı'nda mutasyonlu virüsun yayılması endişesi

Buna göre, salgın en yoğun şekilde ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletinde geçiyor. Bu eyalete bağlı Abadan, Ahvaz, Hürremşehir, Dezful, Deşt Azadegan, Ramhürmüz, Şadegan, Şuşter, Karun ve Huveyze ilçeleri kırmızı kategoride bulunuyor.

İranlı yetkililer, ülkede kullanılan takvime göre 21 Mart'ta yeni yılın ilk günüyle başlayacak Nevruz Bayramı boyunca iç yolculukların artması ve mutasyonlu virüsün yayılma hızının yüksek olmasına bağlı olarak, salgında vaka sayılarının yeniden şiddetli bir artış göstermesinden endişe duyuyor.

Etiketler: İran
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İran'da son 24 saatte 328 kişi hayatını kaybetti
İran'da son 24 saatte 328 kişi hayatını kaybetti
İran, yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirdi
İran, yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirdi
Son Haberler
Tümü
  • 20:27
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan diplomasisi
  • 20:19
    Biden: Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın
  • 20:14
    Mersin'de 132 litre sahte etil alkol ele geçirildi
  • 20:13
    NATO'dan Rusya açıklaması: Endişe duyuyoruz
  • 20:14
    Gaziantep'te 11. kattan düşen kız çocuğu yaşamını yitirdi
Dünya Son Haberler
  • Bakan Çavuşoğlu: Dendias haddini aştı, gerekli cevabı verdim
  • Rusya 1 milyondan fazla göçmeni sınır dışı edecek
  • Afrika'da vaka sayısı 4,5 milyona yaklaştı
  • Zelenskiy: Putin'in de dahil olacağı 4'lü görüşmelere hazırım
  • Angela Merkel AstraZeneca aşısı oldu
Foto Galeri
Bursa'da denizin rengi kahverengiye döndü
Bursa'da denizin rengi kahverengiye döndü
Video Galeri
Dilencilerin ticari taksiyle rezidansa gittikleri ortaya çıktı
Dilencilerin ticari taksiyle rezidansa gittikleri ortaya çıktı
Sıradaki Haber
Facebook'a ırkçılık soruşturması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz