Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 2 Aralık 2020 Çarşamba 21:14Son Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 21:20 Kaynak: AA

Dünya genelinde salgında son 24 saat

  • Facebookta Paylaş
Dünya genelinde salgında son 24 saat
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 64 milyonu, can kaybı 1 milyon 493 bini geçti. Virüsü yenerek sağlığına kavuşanların sayısı 44 milyon 736 bine yaklaştı.

Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı ABD'de 14 milyon 144 bini, Hindistan'da 9 milyon 531 bini, Brezilya'da 6 milyon 396 bini ve Rusya'da 2 milyon 347 bini aştı.

ABD’nin Florida, vaka sayısında Teksas ve Kaliforniya’dan sonra ülkede 1 milyonu geçen 3'üncü eyalet olurken ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), salgına karşı tavsiye edilen karantina süresini 14 günden 7 ila 10 güne düşürdü.

Almanya’da Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 487 kişinin hayatını kaybetmesiyle "salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı" kayıtlara geçerken Sağlık Bakanı Jens Spahn, Avrupa Birliği (AB) dayanışması çerçevesinde üye ülkelerin Covid-19 aşısına aynı anda erişeceğini bildirdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı çıkanlar, medya kuruluşlarını protesto etti.

İngiltere, Covid-19 aşısının yaygın kullanımına onay verdi

İngiltere, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği Covid-19 aşısının yaygın kullanımına onay verdi.

Bu bağlamda aşının kullanımında, "öncelikli olacakların" listesi de yayımlandı. Buna göre, aşılamanın öncelikli yapılacağı gruplar şu şekilde sıralandı:

"Bakım evinde kalanlar ve bakıcıları, 80 yaş üstündekiler ile sağlık çalışanları, 75 yaş üstündekiler, 70 yaş üstündekiler ve klinik olarak savunmasız olanlar, 65 yaş üstündekiler, 16-64 yaş arasında 'ölüm riskini' barındıran hastalıklara sahip olanlar, 60 yaş üstündekiler, 55 yaş üstündekiler ve 50 yaş üstündekiler."

Polonya'da Covid-19 salgınında toplam vaka sayısı 1 milyonu geçti. Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 38 milyon nüfuslu ülkede son 24 saatte 13 bin 885 vaka görülürken toplam vaka sayısı 1 milyon 13 bin 747'ye ulaştı.

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) araştırması, salgının Avro Bölgesi’nde alışverişte nakitsiz ödemeye ivme kazandırdığını ortaya koydu.

Ukraynalıların yarısından fazlası Covid-19 aşısı olmaya hazır

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'nın Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Avusturya’da hükümet, Covid-19 ile mücadele kapsamında, yaklaşık 2 haftadır uygulanan sıkı önlemlerin bazılarının 7 Aralık’tan itibaren kaldırılmasını kararlaştırdı.

Başbakan Sebastian Kurz, pazartesiden itibaren iş yerleri, hizmet sektörü, müze ve kütüphanelerin maske kullanımı, mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla yeniden açılacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 3-4 Aralık'ta dünya liderlerinin sanal olarak katılacağı Covid-19 salgını, salgınla mücadele, aşı ve sosyoekonomik iyileşmenin ele alınacağı bir zirve düzenleyecek.

Ukraynalıların yüzde 55'i, ücretsiz olması halinde Covid-19 aşısı olmaya hazır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Covid-19'a karşı "toplu aşılamanın" gelecek hafta başlatılması talimatını verdi.

Etiketler: Koronavirüs
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Fransa’da OHAL 1 Haziran’a uzatılacak
Fransa’da OHAL 1 Haziran’a uzatılacak
İran'da son 24 saatte 93 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti
İran'da son 24 saatte 93 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti
Son Haberler
Tümü
  • 15:13
    İstanbul’da 373 milyon liralık sahte parfüm operasyonu
  • 15:07
    FETÖ’nün mühendislerden sorumlu sözde örgüt yöneticisine 6 yıl 3 ay hapis
  • 15:06
    KPSS branş sıralamaları güncellendi
  • 15:06
    Trakya'da hafta sonu yağışlı hava etkili olacak
  • 14:52
    Fransa’da OHAL 1 Haziran’a uzatılacak
Dünya Son Haberler
  • Ölü balina kıyıya vurdu: 70 ton ağırlığında
  • Afrin'in zeytin dalları
  • Kırgızistan'da Caparov Cumhurbaşkanı olunca, hükümet düştü
  • İran'da son 24 saatte 93 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti
  • Biden'dan "ilklerin" kabinesi
Foto Galeri
116 yaşlarındaki iki kadına Covid-19 aşısı yapıldı
116 yaşlarındaki iki kadına Covid-19 aşısı yapıldı
Video Galeri
Afrin’in zeytin dalları
Afrin’in zeytin dalları
Sıradaki Haber
Barış Pınarı Harekatı bölgesine Türkiye'den destek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz