Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre, vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan ve artan illeri açıkladı. Koca, "Geçen haftaya göre vaka sayısı 100.000 nüfusta en çok azalan illerimiz; Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise; Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor" dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde yer alan Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Sinop ve Çorum’da toplam 15 ilçedeki 12 mahalle ile 7 köy karantinaya alındı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık verilerde, 15-21 Şubat tarihleri arasında Kayseri, 100 binde 74,08 vaka sayısıyla yüksek riskli iller arasında yer aldı.
İllere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları açıklandı. Haritaya göre, vaka sayılarının en az olduğu ilk 3 il; Hakkari, Şırnak ve Muş oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “yerinde karar” dönemiyle 1 Mart itibarıyla vaka sayılarının düşük olduğu kentlerde, belirlenen kriterler çerçevesinde normalleşmenin başlayacağını duyurdu.
Tanzanya'da koronavirüse yakalanan 3 Türk vatandaşı, ambulans uçakla yurda getirildi.
İllere göre vaka sayısını gösteren haftalık koronavirüs haritası açıklandı. Haritaya göre en fazla yoğunluk Karadeniz Bölgesi'nde. İlk üç sırada ise Ordu, Giresun ve Trabzon yer alıyor. Her 100 bin kişide illere göre haftalık (15-21 Şubat) vaka sayıları...
Koronavirüsle mücadelede yeni bir yol haritası belirleniyor. Türkiye mart ayında kademeli normalleşmeye gidiyor. Artık yerel yönetimler, hıfzıssıhha kurullarının belirlediği ölçüde kararlar alacak. Peki bu kararlarda kriterler ne olacak? TRT Haber'de yayınlanan Birinci Sayfa programında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, kademeli normalleşmede bakılacak 5 önemli kriteri açıkladı.
Türkiye'de aşı takvimi sorunsuz işliyor. 14 Ocak'ta ilk doz koronavirüs aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına bugün ikinci doz yapılacak.
Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine bağlı Akbaşak Mahallesi Güneydoğu'nun zorlu coğrafyalarından sadece biri... Yamaca kurulu mahallede vatandaşlar yol yerine çatıdan çatıya merdiven ile geçiyor. Karlı yolları aşan ekipler de çatıdan çatıya aşı taşıyor.
Nitelikli yatak kapasitesi, üst düzey teknolojik donanımlı yoğun bakım imkanları... Şehir hastaneleri, vatandaşa salgın döneminde teknolojik imkanları ve konforlu hizmetiyle adeta ilaç gibi geldi.
Sağlık çalışanları, özverili mücadelesiyle çalışmalarına devam ediyor. Erzurum'un Çat ilçesinde yolu kardan kapanan köyde rahatsızlanan hastanın yardımına sağlık ekipleri yetişti. Sağlık çalışanlarının, kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğunu bildirmesi üzerine yetkililer, hastanın alınması için kar paletli ambulans gönderdi.
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakaları son günlerde yeniden yükselişe geçti. 3 Şubat 2021 tarihinde belirlenen günlük vaka sayısı uzun bir aranın ardından 8 bin 102 seviyelerine çıktı. Peki, İstanbul'un koronavirüs haritası ne durumda? İşte Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında mega kent İstanbul'un yoğunluk haritası...
Çin'den sipariş edilen 10 milyon dozluk koronavirüs aşılarının ikinci partisinin ikinci bölümünü taşıyan uçak İstanbul Havalimanı’na indi.
Çin'den sipariş edilen koronavirüs aşısının ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşıyı taşıyan uçak İstanbul Havalimanı'na indi.
Bitlis'te yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında aşı çalışması yürüten mobil sağlık ekipleri, karla kaplı yolları aşarak 85 yaş ve üstü vatandaşlara evlerinde CoronaVac aşısı yaptı.
Van'ın Muradiye ilçesinde yolu kar ve tipiden kapanan dağ köyünde rahatsızlanan 68 yaşındaki İpek Sarı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından zorlu bir çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde Türkiye'de başlayan "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda, eczane çalışanları da aşılanıyor.
Başkentte yaşayan 116 yaşlarındaki Hatice Çoğalan ve Güllü Yücel'e yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk dozu uygulandı.
Burdur'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında huzurevlerinde aşı uygulaması gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı, "COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sitesinden aşıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte sıkça sorulan 36 soru ve cevabı...
Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları devam ediyor.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, Ankara İbni Sina Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına uygulanmaya devam edildi.
Türkiye'de aşılama başladı. Aşılananların sayısı 500 bini geçti. Peki, aşı olmak için hangi yollar izlenebilir? Yan etki görüldüğünde neler yapılabilir? Detaylar galerimizde.
Sağlık Bakanlığının İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiği 2'si yenidoğan olmak üzere toplam 30 acil yardım ambulansı hizmete alındı.
Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı.
Yurdun dört bir yanında 7 gün 24 saat hizmet veren 112 Acil Sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde yardımına koştukları hastaları güvenle hastaneye ulaştırmak için tüm zorlukları aşarak fedakarca çalışıyor.
Kosova'nın Ferizovik şehrinde meydana gelen tüp patlamasında ağır yaralanan 4 kişinin tedavileri Türkiye'de devam edecek.
Bulgaristan’dan günübirlik alışveriş için Edirne’ye gelen turistler ile yılbaşını Türkiye’de geçirip geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu.
Sağlık Bakanlığınca "Sıhhat Projesi" kapsamında Kayseri'ye tahsis edilen 13 ambulans hizmete alındı.
Çinli SinoVac firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısının analizleri Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında yapılıyor. En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, TİTCK “Acil Kullanım Onayı” verecek ve aşı kullanıma sunulacak.
Sağlık Bakanlığınca Gaziantep'e gönderilen 38 tam donanımlı yeni ambulans, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İngiltere kaynaklı mutasyon riski nedeniyle, gece saatlerinde Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Londra'dan İstanbul'a gelen yolculara PCR testi yapıldı.