Tekirdağ'daki Kumlubağa Deresi'nde, İSKİ arıtma tesisinin yakınındaki bir borudan karışan su nedeniyle kirlilik görülüyor.
Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, yeniden mavi ve siyah renkte akmaya başladı. Deredeki rengin kimyasal atıklar nedeniyle değiştiği iddia ediliyor.
Trakya'da, son yağışlar ile birlikte baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. Bölgede İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlar Istrancalar ve Kazandere'de doluluk oranı yüzde 100'e, Pabuçdere'de ise yüzde 95,33'e çıktı.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı barajlardaki doluluk oranlarını da artırdı. İstanbul barajları yüzde 84.29 oran ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İşte İstanbul barajlarındaki son durum...
İstanbul'a içme suyu temin edilen Melen Çayı ile Efteni Gölü havzaları, son yağışlarla suya doydu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç'in mevsimsel yağışlar ve eriyen kar suları nedeniyle renginin değiştiğini ve denizde çöp tabakası oluştuğunu, periyodik temizlik ve dip çamuru çıkarma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.
İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 47.91 seviyesinde seyrediyor. Alibeyköy Barajı’nda ise Ocak 2021’de yüzde 51.65 olan su seviyesi, Ocak 2022’de yüzde 28.28'e geriledi.
İstanbul'a su sağlayan Kırklareli'ndeki Pabuçdere ve Kazandere barajları kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.
İstanbul barajlarında Aralık ayı doluluk oranları yüzde 41,21'e düştü. İSKİ'nin sitesinde yer alan verilerde Ekim ayında 45,21’lik doluluk oranları iki ayda yüzde 3 geriledi.
İSKİ’nin verilerine göre İstanbul’daki Barajların doluluk oranları yüzde 42.4 seviyesine kadar düştü. Alibeyköy Barajı’nda ise su seviyesi son yılların en düşük seviyelerinden birini görerek yüzde 16.41'e geriledi.
İstanbul'un barajlarında doluluk oranı her geçen gün azalıyor. Alibeyköy barajında daha önceden suyla dolu olan pek çok alan tamamen kurudu. Şimdi, balıkların yürüdüğü alanda ziyaretçiler yürüyor.
Trakya'da, haziran ayında yüzde 61,78 olarak ölçülen 14 barajın ortalama doluluk oranı, kuraklık ve aşırı sıcaklık nedeniyle eylül ayında yüzde 41'e geriledi.
İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. Arkeologlar tarafından yapılan incelemelerde, kalıntıların Haliç Surları'nın uzantıları olduğu belirlendi.
Pendik ve Kartal sınırındaki sahil şeridinde atık su kanalından sızan kirlilik deniz yüzeyinde birikti. İlk kez karşılaştıkları bu manzara karşısında endişe duyan çevre sakinleri, biriken maddenin incelenmesi ve gerekenlerin yapılması çağrısında bulundu.