İllere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları açıklandı. Haritaya göre, vaka sayılarının en az olduğu ilk 3 il; Hakkari, Şırnak ve Muş oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “yerinde karar” dönemiyle 1 Mart itibarıyla vaka sayılarının düşük olduğu kentlerde, belirlenen kriterler çerçevesinde normalleşmenin başlayacağını duyurdu.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı 15-21 Şubat`ı kapsayan her 100 bin kişideki vaka sayısına göre, en iyi durumdaki iller Hakkari, Şırnak, Muş, Batman ve Diyarbakır oldu
ŞIRNAK 3,91
"Yerinde karar" döneminin başlamasına kısa bir süre kaldı. İllerin, durumuna göre "düşük", "orta", "yüksek" veya "çok yüksek" riskli olarak sınıflandırılacak. Bu gruplara göre kısıtlamalardan hangilerinin kaldırılacağı veya sürdürüleceği belirlenecek.
MUŞ 8,51
Bu kararlar, tek başına 100 bin kişide görülen vaka sayıları üzerinden alınmayacak. İlaveten illerdeki başka faktörlere göre kararlar verilecek ve normalleşmede 5 kritere bakılacak
BATMAN 8,71
Şehirdeki hastanelerin yatak, yoğun bakım, solunum cihazı kapasitesi ve doluluk oranı, İllerin 100 bin kişide görülen vaka sayıları, PCR testlerindeki harita göze alınacak.
IĞDIR 10,43
Kaç kişiye koronavirüs testinin yapıldığı kararlarda belirleyici olacak. Şehirdeki 10-14 günlük süredeki salgının trendi de göz önünde bulundurulacak.