Genç gazeteciler, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü üyeleri, girişimciler ve akademisyenleri bir araya getirerek günümüz sorunlarına çözüm arama, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceği şekillendirme amacıyla düzenlenen TRT’nin uluslararası etkinliği “NEXT by TRT World Forum”un üçüncüsü, 18 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde hayata geçiyor.
Son iki senede, yurt içi ve yurt dışından binlerce genci bir araya getiren “NEXT by TRT World Forum”da bu sene de teknolojiden spora, kültür sanattan sağlığa, gezegenimizin geleceğinden medyanın değişim ve dönüşümüne kadar birçok soru ve soruna değinilmesi hedefleniyor.
Etkinlikte, alanında uzman isimlerin panellerinin yanı sıra fuaye alanında etkinlik temalarıyla doğrudan ilişkili atölye çalışmaları, özel konuklarla söyleşiler ve deneyim alanları da yer alacak. Türkiye ve yurt dışından alanında uzman pek çok ismin katılacağı etkinliğin konuşmacıları arasında, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Filistinli sanatçı ve yazar Malak Mattar, Filistinli yapay zeka etiği araştırmacısı ve akademik uzman Nour Naim, Nijeryalı görüntü yönetmeni ve içerik üreticisi Maryam Apaokagi-Greene, Güney Afrikalı ruh sağlığı aktivisti Shudufhadzo Musida, Tanzanyalı müzisyen Frida Amani ve Libyalı gazeteci ve yapımcı Noor Tagouri, Güney Afrikalı espor uzmanı Julia Robson ön plana çıkıyor.
18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “NEXT by TRT World Forum”a kayıtlar https://next.trtworldforum.com/ adresinden yapılabiliyor.