Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Türkiye
Haber Giriş: 26 Şubat 2021 Cuma 21:02Son Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 13:56 Kaynak: AA

Batan teknede kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

  • Facebookta Paylaş
Batan teknede kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde alabora olarak batan tekneden 2 kişi kurtarıldı, bir kişi hayatını kaybetti. Kayıp 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, Gökçeada Laz koyu önlerinde içinde 5 kişi bulunan özel bir fiber teknenin battığı, iki kişinin yüzerek karaya çıktığı, diğer 3 kişinin kayıp olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 4 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timinin sevk edildiği aktarılan açıklamada, "Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp olan 2 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Olayda kurtulan iki kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Batan teknede kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Batan teknedeki kişilerin kimlikleri belirlendi

Alınan bilgiye göre, Laz Koyu açıklarında batan fiber tekneden kıyıya yüzerek çıkanların uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik olduğu tespit edildi.

Cansız bedenine ulaşılan kişinin ise tekne sahibi Türkiye off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk olduğu belirlenirken kayıp olan Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu'yu arama çalışmaları ise devam ediyor.

Öte yandan Çanakkale'den Gökçeada'daki çalışmalara katılmak üzere çok sayıda dalgıç polis ekibi ile jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekibi de "Gökçeada-1" gemisiyle getirildi.

"Teknenin alabora olması sonucu üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık"

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Laz Koyu açıklarında içinde 5 kişinin bulunduğu teknenin batmasıyla ilgili olarak, bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Çetin, olayın meydana geldiği andan bu yana devletin tüm gücünü adaya sevk ettiğini belirtti.

Olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Ünal Çetin, şunları kaydetti:

"Dört askeri personelimiz ile Gökçeada'da Şahinkaya köyünde bir otel sahibi ve aynı zamanda ülkemizin off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk ile birlikte balık tutmak maksadıyla denize açıldıkları teknenin alabora olması sonucu üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık. Olay ilk vuku bulduğu andan itibaren Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Gökçeada Kaymakamımız Serhat Doğan ve devletimiz bütün güçleriyle birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına başladı."

MSB'den arama çalışmalarına destek

Milli Savunma Bakanlığı, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında batan teknede kaybolan 2 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, batan teknedeki 5 kişiden 2'sini arama kurtarma çalışmalarına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait fırkateyn, karakol botu, insansız hava aracı, helikopter ve mayın avlama gemisinin de destek verdiği belirtildi.

 

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında batan teknedeki 5 kişiden 2’sini arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara Deniz Kuvvetlerimize ait 1 Fırkateyn, 1 Karakol Botu, 1 İHA, 1 Helikopter ve 1 Mayın Avlama Gemisi de destek vermektedir.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 27, 2021


 

Etiketler: Son Dakika
Bu haberler ilginizi çekebilir:
TUR 2021'i Jose Manuel Diaz Gallego kazandı
TUR 2021'i Jose Manuel Diaz Gallego kazandı
Marmara Denizi'nde 3,6 büyüklüğünde deprem
Marmara Denizi'nde 3,6 büyüklüğünde deprem
Son Haberler
Tümü
  • 14:30
    İsrail'de açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı
  • 14:21
    ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 2 yaralı
  • 14:36
    İsrail ile Yunanistan savunma anlaşması imzaladı
  • 14:33
    Suikast için kullanılacağı değerlendirilen el yapımı silah bulundu
  • 14:12
    “Yeşil Vatan” 24 saat İHA’lar ile takip ediliyor
Türkiye Son Haberler
  • Türkiye'de tarihe ayna tutan 21 bin 23 sit alanı bulunuyor
  • Makinist treni durdurdu, kurye iftarlık siparişi yetiştirdi
  • İzmir'de kumar baskını: 208 kişiye 480 bin 523 lira para cezası
  • Ardahan'da bir köy karantinaya alındı
  • 12 odalı sığınakta teröristlerin yaşam malzemeleri ele geçirildi
Foto Galeri
Trabzon'da kuzusu hastalanan vatandaş veteriner bulamayınca hastaneye gitti
Trabzon'da kuzusu hastalanan vatandaş veteriner bulamayınca hastaneye gitti
Video Galeri
Makinist treni durdurdu, kurye iftarlık siparişi yetiştirdi
Makinist treni durdurdu, kurye iftarlık siparişi yetiştirdi
Sıradaki Haber
Afyonkarahisar'da 3 bin 360 uyuşturucu hap ele geçirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz