Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Özel Haber
Haber Giriş: 16 Mart 2020 Pazartesi 11:27Son Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 11:29 Kaynak: AA

Liseli kızın üniversite hayali, ailesine hibe edilen hayvanlarla "yeşerdi"

  • Facebookta Paylaş
Liseli kızın üniversite hayali, ailesine hibe edilen hayvanlarla "yeşerdi"
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Gaziantep'te, annesi yatalak olması nedeniyle ev işlerini tek başına üstlenen genç kız,ailesine hibe edilen ve ek gelir kapısı oluşturan hayvanlar sayesinde eğitimine devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor

Gaziantep'te maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmakla karşı karşıya kalan lise öğrencisi Miyese Say, ailesine hibe edilen ve ek gelir kapısı oluşturan 18 küçükbaş hayvan sayesinde eğitimine devam etmenin ve üniversiteye hazırlanabilecek olmanın sevincini yaşıyor.

Merkez Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Bayramlı Mahallesi'nde yaşayan lise ikinci sınıf öğrencisi Miyese Say, bir yandan annesinin yatalak olması nedeniyle ev işlerini tek başına sırtlıyor bir yandan zihinsel engelli ağabeyinin ihtiyaçlarını karşılıyor diğer yandan da derslerini ihmal etmiyordu. Ancak genç kız maddi imkansızlıklar nedeniyle babasının kendisini okuldan alacağını öğrenince hayal kırıklığı yaşadı.

Şahinbey Belediyesince Say ailesine hibe edilen 17 koyun, 1 keçi ve bir ton yemin ek gelir kapısı olması sayesinde ise artık babasının okuldan almaktan vazgeçtiği genç kız, eğitimini tamamlayıp ailesine bakmanın hayalini kuruyor.

Baba Mustafa Say, kızının okuldan gelince mutfak işleriyle uğraştığını, annesine, ağabeyine baktığını ve okumayı çok sevdiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesine teşekkür eden Say, "Hibe edilen koyunlar biri engelli iki çocuğuma gelir kapısı oldu. Koyunlar olmasaydı kızımı okutamazdım. Bu sene kızımı okuldan almayı düşünüyordum. Çocuğum okumayı çok istiyor ama bütçem zayıf olduğu için okutamayacaktım. Sağ olsun devletimizin sayesinde, bu koyunlar sayesinde onu okutmayı istiyorum. Kendisi de çok istiyor. Allah devletimize zarar vermesin." ifadelerini kullandı.

"Üniversiteye gitmeyi çok istiyorum"

Miyese Say da derslerinin iyi olduğunu, üniversiteye giderek anasınıfı öğretmeni olmayı ve bu sayede ailesine yardımcı olmayı çok isteğini anlattı.

Hibe edilen hayvanların ailesine ekonomik gelir sağlamasıyla artık geleceğe daha iyi hazırlayabileceğini dile getiren Say, "Babam beni okuldan almayı düşünüyordu. Sonra babama bu koyunlar gelince bize büyük bir fırsat oldu, çok da güzel oldu. Koyunların gelmesinden dolayı çok mutluyum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Üniversiteye gitmeyi çok istiyorum." dedi.

  

Son Haberler
Tümü
  • 12:52
    Niğde'de uyuşturucu satıcılarına operasyon: 8 gözaltı
  • 12:32
    Rize çayı yaklaşık 8,9 milyon dolar kazandırdı
  • 12:52
    80 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlandı
  • 12:21
    Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun
  • 12:22
    Dağda kaybolan 3 kişi AFAD ekiplerince bulundu
Özel Haber Son Haberler
  • Hafta sonu marketler açık mı? Hafta sonu marketlerin çalışma saatleri...
  • Anadolu'nun Avrupalıları: Galatlar
  • Ankara Şehir Hastanesi'nde COVID'le mücadele - 3. bölüm
  • Ankara Şehir Hastanesi'nde COVID'le mücadele - 2. bölüm
  • Ankara Şehir Hastanesi'nde COVID'le mücadele - 1. bölüm
Foto Galeri
'Van usulü beyzbol' oynayarak eğleniyorlar
'Van usulü beyzbol' oynayarak eğleniyorlar
Video Galeri
Ankara-Sivas YHT hattının performans testleri başladı
Ankara-Sivas YHT hattının performans testleri başladı
Sıradaki Haber
"Onların işi uyuşturucunun parmak izi"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz