Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Güncel
Haber Giriş: 15 Mart 2020 Pazar 12:16Son Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar 12:17 Kaynak: AA

Şehit annesi, oğlunun "organ kardeşleri" ile buluşmak istiyor

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Şehit annesi, oğlunun "organ kardeşleri" ile buluşmak istiyor
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde polis motosikleti ile taksinin çarpışması sonucu şehit olan polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın annesi Sevgi Yılmaz, oğlunun organlarıyla hayat bulan 5 kişiyle buluşmayı arzuluyor.

Bursa'da polis motosikleti ile taksinin çarpışması sonucu şehit olan ve organlarıyla 5 kişiye hayat veren polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın annesi Sevgi Yılmaz, kendisini 1,5 yıldır oğlunun "organ kardeşleri"yle buluşmaya hazırlıyor.

Kırşehir Aşık Paşa Mahallesi'nde eşi Tuncer Yılmaz ile yaşayan şehit annesi, sağlığı el vermemesi ve kendini psikolojik olarak hazır hissedememesi nedeniyle şehidinin organlarının yaşadığı kişileri yaklaşık 1,5 yıldır göremiyor.

Kalbi, akciğeri, karaciğeri ve böbreklerinin nakledildiği Ankara ve Bursa'daki 5 kişiyi oğlunun "organ kardeşleri" olarak adlandıran Yılmaz, şimdilik sadece sosyal medya ve telefonla görüştüğü kişilerin sağlığında bir olumsuzluk yaşanmaması için de görüşmeyi hep erteliyor.

Oğlunun şehit olması ve organlarının bağışlanmasından sonra yaşadığı süreci AA muhabirine anlatan Sevgi Yılmaz, acısını Hayrettin'in odasında sakladığı elbiselerini öpüp koklayarak dindirmeye çalıştığını söyledi.

"Onlarla da buluşacağım"

Yılmaz, "Oğlum benim gözümde iki kere şehit oldu. Birincisi vatan için görevini yaparken, ikincisi kendi vasiyeti üzerine organlarıyla 5 kişiye can vererek. Bir anne olarak benim için zordu ama vasiyeti olduğu için kabul ettik. Hepsi ayrı ayrı benim canlarım, ciğerlerim. İnternet üzerinden organlarının yaşadığı kişilerle görüşüyoruz. Kendimi hazır hissedemediğim için onları ziyarete gidemedim. Ama illa ki gidip göreceğim. Onlarla buluşacağım." dedi.

Kalbinin verildiği gençle telefonda görüştüğünü anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Gelmek istediler ama organ bağışı çok riskli bir iş. Çocuğun sağlığını da düşünerek, heyecanlanır diye kabul etmedim çünkü atan nefesi de benim oğlumun nefesi. Biraz daha sabretmek istediğimi söyledim Abdullah'ıma. 'Sonra ben ziyaretine geleceğim, daha sonra da sen istersen gelebilirsin' dedim."

Oğlunun böbreği nakledilen kızın her cuma kendisini aradığını dile getiren Sevgi Yılmaz, "Böbreğinin takıldığı kızımız her cuma günü ağlayarak arar. 'Kur'an okurken sağ böbreğimi tutarak kardeşim için de okuyorum' der. Bunlar o kadar güzel o kadar mutluluk verici şeyler ki. Maneviyat çok önemli. Oğlum da maneviyata çok düşkündü, ince fikirliydi, düşünceli bir çocuktu. Sağlığı konusunda da çok hassastı. Eminim ki her nefes aldıklarında oğlum onları duyuyor, görüyor ve mutlu oluyor." diye konuştu.

Şehit oğlunun organ bağışı konusunda çığır açtığını, Kırşehir Sağlık Müdürlüğü'nün onun adına kampanya başlattığını aktaran Yılmaz, çok sayıda kişinin bu kampanyaya katıldığını, akrabalarından en az 30 kişinin de organlarını bağışladığını söyledi.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, polis motosikleti ile taksinin çarpışması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 23 Ekim 2018'de şehit olan polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın organları bağışlanarak 5 hastaya nakledilmiş, şehidin naaşı memleketi Kırşehir'de toprağa verilmişti.
 

Son Haberler
Tümü
  • 12:05
    Bakan Kirişci duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatıyor
  • 11:59
    Çin, Tayland'da düzenlenecek hava tatbikatına savaş uçaklarını gönderecek
  • 12:05
    ABD'de 3 göçmenin ölümüne neden olan insan kaçakçısına 18 yıl hapis
  • 11:50
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karahasanoğlu için taziye mesajı
  • 11:44
    2'si yeşil kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi
Güncel Son Haberler
  • Aydın'da 'incir cipsi' mesaisi başladı
  • Kayseri'de çerezlik ayçiçeği ekimi yaygınlaşıyor
  • Denizli'de elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı
  • Van Gölü'ndeki dip çamuru temizliği devam ediyor
  • Kırklareli'nde tren raylarını çalan 5 şüpheli yakalandı
Foto Galeri
Van Gölü 400 bin metreküp balçık ve çamurdan kurtarıldı
Van Gölü 400 bin metreküp balçık ve çamurdan kurtarıldı
Video Galeri
2'si yeşil kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi
2'si yeşil kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi
Sıradaki Haber
Tarihi yarımada "Büyük Zafer"in 105'inci yılına hazırlanıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz