Tarihi dokusuyla kültür turizminde önemli bir potansiyele sahip Gaziantep, İslahiye ilçesinde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Tilmenhöyük Arkeolojik Parkı ile de ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor.
Cezayir’in güneyindeki Batna şehrinde bulunan Roma antik kenti Timgad, 1765’te İngiliz arkeolog James Bruce tarafından keşfedilinceye kadar yüzlerce yıl çöl kumlarının altında gizli kaldı. 1982’den beri UNESCO listesinde.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen Erzurum'daki Tortum Şelalesi, turizmin hareketlendiği ilkbaharda coşkun akan suyuyla Karadeniz turu yapan turistlerin uğrak yeri oldu.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Arslantepe Höyüğü'ndeki kazılarda ortaya çıkarılan, içerisinde bebek iskeletinin bulunduğu 5 bin yıllık küp mezar görücüye çıktı.
Efes Antik Kenti'nde COVID-19 salgını döneminde düşen ziyaretçi sayısı, hastalığın etkilerinin azalması ve kruvaziyer turizminin canlanmasıyla günlük 10 bine yaklaştı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Göbeklitepe, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde ağırladığı 10 bin 272 ziyaretçiyle günlük bazda en yüksek sayıya ulaştı.
UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda Ramazan Bayramı nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.
Kapadokya'da koronavirüs tedbirleri nedeniyle son iki yılda bayram tatillerinde yaşanan sakinlik, bu yıl yerini yoğunluğa bıraktı.
"Anadolu'nun piramitleri" olarak gösterilen Manisa'nın Salihli ilçesindeki "Lidya Tümülüsleri"nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'ndeki tarihi eserleri resmeden lise öğrencileri, tarihi mekanda müzik dinletisi sundu.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, Avrupa ülkelerinde benzer kategorideki anıtları bir araya getiren Avrupa Megalitik Kültür Rotası'na dahil edilmesiyle daha fazla yabancı ziyaretçi çekecek.
Gaziantep'te, baklava ustaları bayramda artan baklava siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor. Normal zamanlarda günde ortalama 10-15 ton baklava üretilen kentte, bayram döneminde siparişlerin iki katına çıktığı öğrenildi.
UNESCO'nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Hatay'ın tescilli lezzeti "oruk" (içli köfte), farklı pişirme teknikleriyle ramazan sofralarındaki yerini alıyor.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Ürdün'ün güneyindeki kızıl kumlarla örtülü Rum Vadisi, dünya üzerinde Mars deneyimi yaşatmasının yanı sıra eşsiz doğal manzarası, tarihi ve kültürel öneminden dolayı her yıl yüz binlerce ziyaretçi ağırlıyor.