Türkiye'nin önde gelen tarımsal ihracat ürünlerinden kuru incirde sezon başından bu yana yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 158 milyon dolara yükseldi.
Mersin'in Erdemli ilçesinde, Toros Dağları'nın 1500 rakımlı arazilerinde salep üretimine başlayan üreticiler, üründen verim almanın sevinci yaşıyor.
Mersin'in Silifke ilçesi Işıklı mahallesinde başlanan badem çağlası, kilogramı 100 liradan satışa sunuldu.
Gaziantep'te, besicilik yapan Harun Bozkurt, evinin bahçesine kurduğu çadırda istiridye mantarı yetiştirmeye başladı.
Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 60'ının yapıldığı Mersin'de hasat tamamlandı.
Bursa'nın Karacabey ilçesinde 1300 yılında Çiftlikat-ı Hümayun adıyla kurulan, 1984'ten itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde faaliyetini sürdüren Karacabey Tarım İşletmesinde 2021'in ilk kuzuları dünyaya gözlerini açtı.
Tunceli'nin Keban Baraj Gölü'ne kıyısı bulunan Çemişgezek ve Pertek ilçelerindeki köylerde yaşayan balıkçılar, zorlu şartlarda avlanarak ekmek parası kazanıyor.
Türkiye'nin 2020 yılı portakal ihracatı, önceki yıla göre yüzde 41 artarak 129 milyon dolara ulaştı.
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde yetiştirilen ve birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen kiraza coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
İzmir’in Karabağlar ilçesindeki kadınlar, tescilli Kavacık üzümünün yetiştiği bağlarda sezona hazırlık yapıyor.
Küresel gıda ihracatında birçok ülke 2020'yi kayıpla kapatırken, Türkiye'nin geçen yıl yıldızı parlayan sektörlerinin yer aldığı gıdada ihracat, 11 ayda 18,55 milyar dolar olarak gerçekleşti. Gıda ihracatının 2020'de ilk kez yıllık bazda 20 milyar doları aşması bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır ve Mardin'de son baharda yağmurların uzun yıllar ortalamasının altında düşmesiyle tarımsal kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler, son yağmurların ardından rahat bir nefes aldı.
Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde ikinci ürün olarak ekilen lahana, bu sezon kalitesi ve fiyatıyla çiftçiyi sevindirdi.
Düzce'de fındık üreticileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen yağışların alınamaması nedeniyle üründe verim kaybı olacağından endişeleniyor.
Türkiye'nin 2020'de gerçekleştirdiği domates ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla 313 milyon 405 dolara ulaştı.
Hatay'da açılan "Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda Suriyeli sığınmacılar ile Türk vatandaşlarına zeytin, çilek, pamuk, sebze yetiştiriciliğiyle küçükbaş hayvan bakımı ve yaş sebze meyve paketleme konularında eğitimler veriliyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), tarım ürünleri ve köy mahsullerinin doğrudan üreticiler tarafından şehir halkına sunulduğu 'Köyden Kente' satış merkezini kurdu.
Çanakkale'de devlet destekleriyle büyüyen sera tarımı, domates, marul, salatalık roka, dereotu başta olmak üzere çok çeşitli ürün yelpazesiyle, üretimi yılın tamamına yaymak isteyen çiftçilere yeni gelir kapısı oldu.
Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerinden Finike portakalında bu yıl rekoltenin dolu ve şiddetli yağış nedeniyle büyük ölçüde azalarak 100 bin ton seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'dan bu yılın ocak-kasım döneminde 236 milyon 555 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Bağışıklık sistemini güçlendiren kış sebzeleri arasında yer alan karnabahar, rekolte ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığınca alın terinin korunması için hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP), "Tarımın başkenti" olarak nitelenen Antalya'da üreticilerin yüzünü güldürdü.
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da, ekim alanı geçen yıla göre yaklaşık 4 kat artan mısırda 2 milyon ton rekolte bekleniyor.
Manisa'nın Yukarıçobanisa Mahallesi'ne yakın bir alanda zeytin hasadı yapılıyor. Hasadın ardından zeytinler fabrikaya gönderiliyor. Mahalle sakinleri kendi zeytinyağı ve zeytin ihtiyaçlarını da karşılıyor.
Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası, hububat, bakliyat ve şeker pancarının yanı sıra et ve süt üretimiyle ülkede zirvede yer alıyor.
Türkiye'nin "meyve deposu" olarak adlandırılan Mersin'de, turunçgil hasadında çalışan Çukurovalı kadınlar, kazandıkları parayla ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
Türkiye'nin farklı bölgelerinde uzun yıllar süren ıslah çalışmalarıyla ata tohumlarından geliştirilen yerli ve milli buğday tohumlarının, hububat tarımında dışa bağımlılığı bitirmesi hedefleniyor.
Bilecik'in Kızıldamlar köyünde yetiştirilen ve raf ömrü bir seneyi bulan kestane kabağı, kalitesiyle tarlada satıcı buldu.