Erzurum'da kar yağışıyla beyaza bürünen tarihi eserler ayrı bir güzellik sundu.
Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Çolistan Çölü'nde yer alan Deraver Kalesi, 12 yüzyıldır varlığını koruyor.
Kütahya'daki Seyitömer Höyüğü'nde 33 yıldan beri belirli dönemlerde yapılan kurtarma kazılarında yaklaşık 14 bin 500 eser gün ışığına çıkarıldı.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, ülkenin güneyindeki Odessa'da, kentin kurucusu olan Duke de Richelieu anısına dikilmiş olan heykel saldırılara karşı kum torbalarıyla kaplandı.
Ziyaretçilerini yaklaşık 8 bin yıllık geçmişe götüren Çorum Müzesi, yenilenen vitrinleriyle yeni turizm sezonuna hazırlanıyor.
Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Eyyubiler dönemine ait 800 yıllık Han el-Barur, dünyadaki bütün biber tohumlarının yer alacağı isot müzesine dönüştürülecek.
Türkiye'nin sınır komşusu, Güney Kafkasya ülkesi Gürcistan'ın eski başkenti olarak da bilinen kadim Mtskheta kenti, 3 bin yıllık tarihi dokusuyla ülkeyi ziyaret eden hemen her turistin uğrak yeri.
Gümüşhane’de yaşayan Erdemir ve Naciye Akagün çifti, 1920’li yıllarda yapılan yaklaşık 100 yıllık Akagün Konağı’nda yarım asırdır yaşamlarını sürdürerek bir tarihi ayakta tutmaya çalışıyor.
Diyarbakır’da İbranice el yazması tarihi kitabı 300 bin TL'ye satmak isteyen şüpheliler suçüstü yakalandı.
İzmir'deki kazılarda bulunan "koruyucu gözlerle" bezeli Tunç Çağı'ndan kalma tarihi eserler ziyaretçisiyle buluştu.
2021 yılında Türkiye’nin dört bir yanında yapılan 670 arkeolojik kazıda 11 binden fazla eser çıkarıldı. Birbirinden değerli eserler artık tarihi mirasımızın nadide parçaları arasında.
Güvenlik güçlerinin Ağrı'da 2015'te gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirdiği 88 eserden 10'u Kars Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Manisa'nın ilk tescilli özel müzesi Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, geçmişte yapılan tedavi yöntemleri konusunda bilgi almak isteyenleri bekliyor.
Zengin mutfak kültürüne sahip Bitlis'te, derin tandırlarda su buharıyla pişirilen ve sabahın erken saatlerinde tüketildiği için "uyku bölen lezzet" olarak bilinen büryan kebabı ile diğer yöresel yemekler, 4 asırlık tarihi binada ziyaretçilere sunuluyor.