Marmara Denizi'ndeki Tavşan Adası yakınlarında yaklaşık 3 yıl önce ekilen 300 gorgon mercanının yüzde 70'inin hayata tutunduğu ve büyüyerek çoğalmaya başladığı görüldü.
İzmit Körfezi’nin rengi ‘kokolitofor’ isimli organizmalar nedeniyle turkuaza dönerken, Tütünçiftlik sahili ise denizanalarının istilasına uğradı. Küçük boylardaki binlerce denizanası sahili kapladı.
Yurt genelinde yağışlı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bu hafta, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında aralıklı yağış görülecek. Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yağışlı havanın ne kadar süreceğini TRT Haber'e anlattı.
Tekirdağ'da, av yasağının dışında olan küçük teknelerin ağlarına takılan tekirler, balıkçıları sevindirdi.
Marmara Denizi'nin kabusu haline gelen müsilajın izleri İstanbul’da görülmeye devam ediyor. Beylikdüzü Ambarlı açıklarında müsilaja benzer kirlilik tabakası havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.
Marmara Denizi'nde geçen yıl etkili olan müsilaj benzeri kirlilik, İstanbul'da bazı sahillerde yeniden görülmeye başlandı.
Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahilinde plankton çoğalması deniz suyu renginin yer yer turuncu ve kahverengi olmasına yol açtı.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi'nce Marmara Denizi'nde yapılan çalışmalarda, havaların ısınmasının ardından su sıcaklığının artmasıyla müsilajın tekrar ortaya çıkma şartlarının oluştuğu tespit edildi.
Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, yeniden mavi ve siyah renkte akmaya başladı. Deredeki rengin kimyasal atıklar nedeniyle değiştiği iddia ediliyor.
Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, mavi ve siyah renklerde akmaya başladı. Birçok fabrikanın bulunduğu bölgede, kimyasal atıklar nedeniyle derenin rengi değiştiği iddia ediliyor.
TBMM Araştırma Komisyonu, Marmara'daki müsilaj sorununa karşı 157 çözüm önerisi sundu. Tüm evsel ve endüstriyel atık suların ileri biyolojik arıtmaya tabi tutularak Marmara Denizi'nin azot-fosfor yükünü azaltmanın öncelikli tedbir olması vurgulandı.
Marmara Denizi'nde mart ayı itibarıyla yeni seferine çıkan Bilim-2 Gemisi'nde araştırmalar yürüten ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünde görevli bilim insanları, İstanbul ve Çanakkale boğazları dahil 110 ayrı istasyondan CTD cihazıyla aldıkları numuneleri, geminin laboratuvarında analiz ediyor.
Trakya'da iki yıl önce kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan barajlar, son yağışlarla tamamen dolma noktasına geldi.
Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda şilep, tanker ve balıkçı tekneleri denize açılamazken bir balıkçı kayığı da poyraz sebebiyle battı.