İstanbul'da etkili olan kar ve yağmurlu sistemlerin ardından barajlardaki doluluk oranı hızla artıyor. İSKİ verilerine göre bugün doluluk oranı yüzde 55.58 olarak ölçüldü. Doluluk seviyesi yüzde 58.73'e ulaşan Alibeyköy barajındaki son durum havadan görüntülendi.
Konya'da, 300 metre çap ve 145 metre derinliğe sahip Obruk Gölü'nde, 1988 yılında yüzeye kadar ulaşan su seviyesi 28 metre azaldı.
Samsun'un Ladik ilçesinde turna balığıyla ünlü 870 hektarlık göl buz tuttu.
Bembeyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla son birkaç yıldır Türkiye'nin en önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Salda Gölü'ndeki çekilmeye geçen günlerde yağan yağmur ve kar da yeterli olmadı.
Van Gölü'nde yıllar önce battığı değerlendirilen gemiye ait kalıntılar, son zamanlarda yaşanan çekilme nedeniyle ortaya çıktı.
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yağızca köyü yakınlarındaki Kaleköy Baraj Gölü'nün su seviyesi 6 metre çekilince sular altında kalan yol ve köprü ortaya çıktı.
Ocak ayı yağışlarında, 2020 yılı ocak ayına göre yüzde 53 artış yaşandı. İşte bölge bölge yağışlardaki artışlar...
Konya'da son günlerde etkili olan yağışlar, su seviyesi önemli ölçüde düşen ve kıyılarında yer yer 100 metreye yakın çekilme yaşanan Beyşehir Gölü'ne adeta 'can suyu' oldu
Kurak bir kış geçiren Ankara’daki barajların doluluk seviyesi istenen oranda değil. Bugün itibariyle hiç yağış almazsa Ankara’nın 114 günlük suyu kaldı.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Türkiye’de 50 yılda kuruyan sulak alanlardaki su kütlesi miktarının 24 Eğirdir Gölü veya 3 Van Gölü ya da Marmara Denizi kadar olduğunu söyledi.
"Dünyanın nazar boncuğu" olarak bilinen krater yapıya sahip Konya'daki Meke Gölü bölgesinde kış mevsimi de kurak geçiyor.
Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Amik Ovası'nı besleyen Tahtaköprü Barajı'ndaki doluluk oranı, son günlerde etkili olan yağışlarla yüzde 5'ten 10'a yükseldi.
Muğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka sahilinde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 20 metre çekildi.
İstanbul'da karların erimesiyle barajlardaki su seviyeleri yükselmeye başladı. Alibeyköy Barajı'nda daha önce keçi ve koyunların otladığı alanlar yeniden suyla dolmaya başladı. İstanbul barajlarında bugün itibarıyla doluluk oranı yüzde 31'i geçti.
Kuraklık nedeniyle Türkiye'deki barajların doluluk oranları düşmüştü. Son günlerde ülke genelinde yağışlı hava hakim. Peki, bu durum barajlara yansıdı mı? İşte bazı illerdeki baraj doluluk oranları...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır ve Mardin'de son baharda yağmurların uzun yıllar ortalamasının altında düşmesiyle tarımsal kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler, son yağmurların ardından rahat bir nefes aldı.
Kayseri'nin İncesu ilçesinde 27 kilometre uzunluğa sahip Çöl Gölü, iklim şartları nedeniyle kurudu.
Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajında su seviyesi, yağış azlığı sebebiyle yaklaşık 15 metre çekildi.
Konya Ovası'nda kuraklığın ekim alanlarındaki bitki çıkışı ve gelişimini olumsuz etkilemesi üzerine bazı çiftçiler, tarlasını sulamaya başladı.
Konya'nın Karapınar ilçesinde görünümü nedeniyle "dünyanın nazar boncuğu" olarak da adlandırılan Meke Gölü, suyun çekilmesiyle kurudu.
İstanbul'un önemli su kaynaklarından olan Büyükçekmece Gölü’nün su oranı son 13 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 17’ye kadar düştü. Suların yüzlerce metre çekilmesi ile gölde yeni kıyı seti oluştu.
İzmir'de son 1 haftada aralıklarla devam eden yağışlara karşın barajlardaki su oranı, geçen yılın gerisinde kaldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelinde içme ve kullanma suyu sağlayan barajlara hiç su gelmemesi halinde 110 günlük suyun kaldığını bildirdi.
Kurak geçen sonbaharın ardından Kozan Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 42 seviyesine düştü.
Trakya'da bir süredir aralıklarla devam eden yağışlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde barajlardaki su seviyesini az da olsa yükseltti.
Son yılların en kurak döneminin yaşandığı belirtilen Edirne'deki nehirlerin debileri, geçen ay etkili olan yağışların ardından artışa geçti.
Bilim insanları, kuraklık ve kirlilik tehdidinin arttığı göl, baraj gibi su kaynaklarında, siyanobakteri artışının görüldüğünü, insan sağlığı için zararlı olabileceği uyarısında bulundu.
Tekirdağ’a bağlı Şarköy ilçesinin gölet suları altında kaldığı için görülemeyen tarihi köprü, kuraklık nedeni sular çekilince ortaya çıktı.
Edirne'de son 91 yılın en kurak dönemi yaşanırken, aralık ayında metrekareye 68,8 kilogram yağış düştü, Meriç ve Tunca nehirlerindeki debiler 3 kat arttı, barajlarda doluluk oranı yüzde 46'ya ulaştı.
Batman'ın Gercüş ilçesinde, tarım arazilerini sulama amaçlı kullanılan Kırkat Gölü'nde su seviyesinin azalmasıyla kuraklık tehlikesi oluştu.
Yağışlar azaldı, barajlarda doluluk oranları düştü. İçme suyu temini, tarımsal sulama ve balıkçılık yapılan barajlarda su seviyeleri kritik düzeylere indi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde son bir ayda çekilen fotoğraflar da durumu gözler önüne seriyor.
Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Denizli-Afyonkarahisar sınırındaki Acıgöl'de su seviyesinin düşmesi, bölgede yaşayanları endişelendiriyor.