Nepal'de yaşanan uçak kazasının ardından, uçuş güvenliği birçok insan için endişe kaynağı oldu. Avrupa Birliği, güvenlik nedeniyle havayolları tamamen yasaklanan ülkelerin düzenli olarak gözden geçirilmiş bir listesini tutuyor. Peki Hava yolculuğu için hangi ülkeler tehlikeli kabul ediliyor?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller yapılıyor.
ACI World tarafından açıklanan 2021 "Dünyanın En Yoğun 10 Havalimanı" ve "Uluslararası Yolcu Trafiği" verilerine göre, İstanbul Havalimanı, uluslararası yolcu trafiği alanında 26,5 milyon yolcuyla dünyanın en yoğun ikinci havalimanı oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Yeni Havalimanı'nın açılışını yaptı.
Türkiye-Ermenistan hattında uçuşların yeniden başlaması sonrası Erivan'a gerçekleştirilecek ilk uçuşun yolcuları, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan uçağa bindi.
Birçok uluslararası hava yolu şirketi, 5G teknolojisine geçiş sürecinde oluşabilecek potansiyel riskler nedeniyle bazı ABD uçuşlarında düzenlemeye gitti.
Türkiye’nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nda taş dolgu çalışmaları bitti. Bakan Karaismailoğlu, projenin yüzde 90 oranında tamamlandığını duyurdu.
COVID-19 salgını nedeniyle sınırların kapatıldığı İtalya’da ekonomilerin toparlanmasıyla hava trafiği salgın öncesine dönüş sinyali verdi.
800'e kadar yolcu taşıyabilen ve "dünyanın en büyük yolcu uçağı" olarak tanımlanan Airbus A380 tipi uçakla İstanbul Havalimanı'na ilk tarifeli uçuş yapıldı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve "Koca Yusuf" olarak bilinen, stratejik özelliklere sahip A400M nakliye uçaklarının "retrofit" adı verilen versiyon geliştirme işlemleri, Kayseri’de Türk mühendisler tarafından yapılıyor.
Bolu Dağı'nın D-100 karayolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı.