Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı kırsal Göbel Mahallesi'nde üretilen kokoreçler Türkiye'nin dört bir yanındaki işletmelere ulaştırılıyor.
Gastronomi alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenen küşleme kebap, kentin "yemeden dönme" lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.
Trabzon’un Tonya ilçesinde, sevimliliğiyle ilgi odağı olan yöreye özgü köpek cinsi ‘Tonya finosu'nun, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret tescil belgesi alınmasına ilişkin süreç başlatıldı.
Edirne'nin meşhur tava ciğerinin UNESCO'ya girmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve padişahların kahvenin yanında tükettiği "Edirne badem ezmesi" coğrafi işaret aldı.
Tiftikten üretilen ve 18 yıl önce tescillenen Siirt battaniyesi, kentte faaliyet yürüten merkezde TSE standartlarında ilmek ilmek dokunuyor ve yurt dışına ihraç ediliyor.
Osmanlı sultanlarından 4`üncü Murat’ın bir sefer dönüşü uğradığı Gaziantep`te dinlenirken içtiği menengiç kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca Gaziantep adına tescillendi.
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde yetiştirilen ve birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen kiraza coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
Bolu'nun Gerede ilçesinde yaklaşık 131 yıl önce büyük dedelerinin imal ettiği Şak Şak Helvası'nı geliştirerek üretmeyi sürdüren ikizler Hasan ve Hüseyin Bican, coğrafi işaret tescili alan ürünü Rusya ve Ukrayna'ya ihraç etmeye başladı.
İzmir’in Karabağlar ilçesindeki kadınlar, tescilli Kavacık üzümünün yetiştiği bağlarda sezona hazırlık yapıyor.
Türkiye’de UNESCO'nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na giren ilk kenti olan Gaziantep’in meşhur "nohut dürümü” coğrafi işaret alarak tescillendi.
Osmanlı’nın şifalı helvası olarak bilinen, Edirne’nin yöresel tatlarından “deva-i misk” coğrafi işaret aldı.
Malatya'da kayısı çekirdeğinden toz ve yaş olarak üretilen kahvenin Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle seri üretiminin yapılması planlanıyor.
Yöresel ürün "Safranbolu kıtırı", coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi.
Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerinden Finike portakalında bu yıl rekoltenin dolu ve şiddetli yağış nedeniyle büyük ölçüde azalarak 100 bin ton seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Coğrafi işaret tescilli kebabıyla ünlü Adana'da, yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sadece paket servis ve gel-al sistemiyle çalışmasından dolayı, günde yaklaşık 6 ton kebap ev ve iş yerlerinde tüketiliyor.
Nevşehir'de fırın ustaları tarafından nohut mayası kullanılarak yapılan 'Nevşehir Simidi'ne, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.
Hatay'ın Samandağ ilçesindeki ney kamışlarından yapılan 'Samandağ Neyi' coğrafi işaret alınarak tescillendi.
Bursa'nın İznik ilçesindeki kadınların ilmek ilmek işlediği iğne oyaları için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu.
Teke Yöresi'nin illerinden Burdur'un Altınyayla ilçesinde bin yılı aşkın süredir icra edilen üflemeli sazlardan sipsi, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret alarak tescillendi.
Mersin'in Tarsus ilçesinde baba ile oğlu, aile yadigarı 102 yıllık dükkanda coğrafi işaret tescilli Tarsus kebabını müşterilerin damak zevkine sunuyor.