Tekirdağ'daki Kumlubağa Deresi'nde, İSKİ arıtma tesisinin yakınındaki bir borudan karışan su nedeniyle kirlilik görülüyor.
İzmir'de havaların ısınması ve kirlilik nedeniyle körfezde "plankton patlaması" yaşanıyor. Çakalburnu Lagünü içerisinde deniz marulu popülasyonu artarken körfez içerisinde ise plankton patlaması kaynaklı beyaz köpükler oluştu.
Türk şirketi Karsan'ın teknoloji partneri ADASTEC ile birlikte geliştirdiği seviye 4 otonom elektrikli otobüs, Norveç’in Stavanger şehrinde toplu taşıma hizmeti vermeye başladı.
Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi'nin birleştiği noktada oluşan yosun tabakası artıyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Halit Kuşku'nun müsilaj ile en kısa sürede ve ekonomik şekilde mücadele edilmesi için yaptığı bilimsel çalışma, uluslararası hakemli dergide yayımlandı.
Silivri Sahili'nde deniz atıklar ve yosunlar nedeniyle adeta çöplüğe döndü.
Edirne'de bulunan Bayır Deresi, atıklarla kirlenerek yeşil renge büründü. Çevresindeki evlerde oturanlar, kirliliğe tepki gösterdi.
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi sahilinde deniz yüzeyinde kirlilik görüldü.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi'nce Marmara Denizi'nde yapılan çalışmalarda, havaların ısınmasının ardından su sıcaklığının artmasıyla müsilajın tekrar ortaya çıkma şartlarının oluştuğu tespit edildi.
Her yıl 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü'nde iklim değişikliği ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Peki, ülkeler iklim krizine karşı ne gibi önlemler alıyor? Sıfır Atık Projesi'nde gelinen son durum ne?
Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, yeniden mavi ve siyah renkte akmaya başladı. Deredeki rengin kimyasal atıklar nedeniyle değiştiği iddia ediliyor.
Maltepe ilçesinden Marmara Denizi'ne dökülen Dragos Deresi'nde kirlilik kaynaklı suyun rengindeki değişim ve kötü koku, çevre sakinlerini rahatsız ediyor.
İstanbul'da Haramidere'nin Esenyurt ilçesinden geçen bölümünde suya karışan ağır kimyasallar, suyun farklı renklerde akmasına neden olurken, bölge sakinleri kirlilik ve kötü kokudan şikayet ediyor.
Diyarbakır'ın önemli içme ve kullanma suyu kaynaklarından Dicle Baraj Gölü Havzası'nın temiz kalmasını sağlamak için fosil yakıtlı tekne taşımacılığı yapılmayacak.