Kayseri'de, 3 yıldır devam eden kazılarda, 8 ay önce bulunan 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosilinin Bilim Merkezi’nde güçlendirme ve temizlik çalışmalarına devam ediliyor.
Antalya'da Çıralı’ caretta carettaların yuvalama alanlarında 20 yıldır sürdürülen bilimsel çalışma makaleye dönüştü. Makalede iklim değişikliği ile birlikte yumurta kuluçka süresindeki değişimin kaplumbağaların yaşamının tehdit edeceği bilgisine yer verildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikro-plastik Araştırma Gurubu 2013 yılından itibaren Karadeniz ve Türkiye denizlerinde plastik kirliliği ve etkilerini araştırıyor.
Bolu'nun Seben ilçesinde lav gölünün yer altındaki çatlaklara inerek asırlar boyu soğuması sonucu oluşan yüzlerce "bazalt sütuna" rastlandı.
Prof. Dr. Gökhan Aydın, 20 yıl önce neslinin tükenmediğini ispat ettiği, kendi türündekileri yemesi ve kendi kendine üremesiyle dikkati çeken çekirgeyi, bilimsel çalışmalarıyla dünyaya anlatıyor.
2020 yılında salgının getirdiği yeniliklerle oluşan deneyimler, 2021'in bilim, teknoloji ve ticaret trendlerine de yön verdi. Sağlıktan ticarete, ulaşımdan eğitime kadar hemen her sektörün teknolojik alt yapısı hızlı ve köklü bir değişime uğrayacak.
Aksaray'da Tuz Gölü havzasında düğün çiçeği familyasından yeni bir bitki türü keşfedildi. Bitkiye "acı düğün çiçeği" ismi verilirken, Latince adı 'ranunculus aydoğdui' olarak kayıtlara geçti.
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel ve ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kırsal alanda yeni bir bitki türü bulundu.
Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Sandras Dağı'nda "Muğla sümbülü" adını verdikleri yeni bir sümbül türünü keşfetti.
Porto Riko'daki Arecibo Gözlemevi'nde bulunan 305 metrelik çapa sahip radyo teleskobu yapısal bozukluk nedeniyle çöktü.