Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yer6fest Drift ve Otomobil Festivali düzenlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla organize edilen etkinlikte, İstanbul Boğazı'nda havai fişek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şelale ve ışık gösterisi yapıldı.
İletişim Başkanlığınca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle, Haydarpaşa Garı, Galata Kulesi'nde, “Türkiye Yüzyılı” temasıyla 3 boyutlu özel ‘video mapping’ gösterimi yapıldı.
Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyaretçilerin akınına uğradı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde coşkuyla kutlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.
Yurdun dört bir yanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Maslak'taki gökdelenler Türk bayraklarıyla donatıldı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'teki Konya ziyareti sırasında çekilen fotoğrafta yer alan ve Büyük Önder'in isteği üzerine öğretmen olan Sabiha Özar, ilanına tanıklık ettiği Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasının ardından TBMM'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etmesiyle Türk tarihinde yeni sayfa açılırken, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü de devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldı.
Tuzlalı minikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümüne özel pastadan yaptıkları 100 parça ve 24 metrekarelik dev Türk Bayrağı ile Guinness rekoru kırdı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte çocuklar, doyasıya eğlenirken o anlar havadan görüntülendi.
İstanbul'da Vatan Caddesi ve bu caddeye bağlanan yollar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle trafiğe kapatıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Galata Kulesi'ne yansıtılan görsellerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Ulus'taki Birinci Meclis binasına kadar resmi geçit töreni yapıldı. Akşam saatlerinde ise fener alayı düzenlendi. İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde binlerce kişi bayram coşkusunu yaşadı. 29 Ekim, Galata Kulesi'ne yansıtılan görsellerle kutlandı.