Vanlı kaz yetiştiricisi yurdun dört bir yanına "civciv" gönderiyor
AA
Van'ın Tuşba ilçesinde 2 yıl önce hobi olarak kaz yetiştiriciliğine başlayan girişimci Bilal Kasap, kurduğu çiftlik sayesinde artan talebe yetişemiyor.
1
Bir süre sonra siparişlere yetişemeyen Kasap, çiftliğini büyütmeye karar verdi.
2
Çiftliğindeki kaz sayısı 3 bini bulan Kasap, yaptığı açıklamada, yurt dışından da sipariş aldığını söyledi.
3
Damızlık kazların satışını yapmadıklarını dile getiren Kasap, "Şu an 2 bine yakın civciv siparişimiz var. Yurdun dört ber tarafından siparişler geliyor. Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinden yoğun talepler var ancak altyapımız buna hazır olmadığı için yoğun talebe cevap veremiyoruz. Bölgenin zengin bitki örtüsü kaz yetiştiriciliği için çok elverişli. Yaylaya çıkardığımız hayvanlar nane, kekik gibi otları yiyor ve etleri daha lezzetli oluyor. Yoğunluktan dolayı gelen siparişleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.
4
Kaz çiftliğini daha da büyükmeyi hedeflediğini anlatan Kasap, şöyle devam etti:
"Kaz yumurtası üretimine başladıktan sonra taleplerin yüzde 20`lik kısmına cevap verebiliyoruz. Burada insanlara et tüketmek değil üretici olup kendi hayvanını üretebileceği bir tesisi kurmalarını öneriyoruz. Çok talep var ama şu an sadece geçen yıl aldığımız siparişleri teslim edebiliyoruz"
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Yerli patates tohumu "Onaran 2015"in üreticiye satışı yapıldı