Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken, yıllar sonra bu sezon Rus ve Ukrayna başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden çok sayıda turisti ağırlıyor.
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelerdeki kayak merkezlerinin sezon öncesi yaşadığı belirsizlik, yabancı turistlerin gözünü modern tesisleri ve uzun pistleriyle kayakseverlerin uğrak yeri olan Palandöken`e çevirmesine neden oldu.
Ziyaretçilerine kolay ulaşım ve konaklama imkanı sunmanın yanı sıra birçok kış sporunun rahatlıkla yapılabildiği Erzurum`daki Palandöken Kayak Merkezine kış sezonunda tatil için gelenler arasında Ukrayna, Rusya, Moldova ile bazı Avrupa ülkelerinden gelen 1000`e yakın yabancı turist bulunuyor.
Kentte, bu yıl hizmete alınan ve Türkiye`deki çok nadir havalimanında bulunan CAT 3A sistemi sayesinde uçakların kolayca iniş yaptığı Erzurum`a, önümüzdeki hafta farklı ülkelerden iki ayrı turist kafilesi daha gelecek.
Yeni yıla Palandöken`de girecekler
Kayağın yanı sıra snowboard, kayak, trekking, buz tırmanışı gibi birçok kış sporunun rahatlıkla yapılabildiği merkezde doyasıya tatil yapan turistler, Palandöken`e hayran kaldı.