Ekipler, evlerinde mahsur kalan vatandaşları merdiven uzatarak tahliye etti.
2
Kurtarılan vatandaşlar tedbir amaçlı hastanelere sevk edildi.
3
Bir binadan tahliye edilen kadının askerlere sarılarak teşekkür ettiği görüldü.
4
Sağanak nedeniyle suyla dolan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinde de arama kurtarma çalışması sürüyor.
5
3 kişinin çıkarılarak hastaneye kaldırıldığı bölgedeki suyun tahliyesi için pompalar çalıştırılıyor. Bölgede devam eden sağanak, çalışmaları olumsuz etkiliyor.
6
Öte yandan kentte selden etkilenen bölgelerde inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akabe Mahallesi`nde su basan sokaktaki evlerden iş makineleriyle vatandaşların tahliye edilmesini takip etti.
7
Aynı mahallede botla evlerinden kurtarılan yaşlı vatandaşlar ise dalgıç ekiplerinin kucağında sağlık ekiplerine teslim edildi.
8
"Çok şükür botla kurtarıldık"
Akabe Mahallesi`nde tahliye edilen vatandaşlardan Melek Yıldırım, evinin ikinci katta olduğunu, saat 8`de sokağı ve evini su bastığını söyledi.
9
Kendisini kurtaran ekiplere teşekkür eden Yıldırım, "Uyandığımda evlerimiz su altındaydı, perişanız. Yardım istedik. Çok şükür botla kurtarıldık. Depremi bile unuttuk, her şeyi unuttuk. Beyaz eşyalar, arabalar suyun içindeydi. Rabbim bir daha göstermesin" dedi.
10
Mehmetçik `hayat` köprüsü kurdu
Mehmetçik, Şanlıurfa`da meydana gelen sel nedeniyle mahsur kalanların tahliyesi için yaya geçiş köprüsü kurdu.
11
Milli Savunma Bakanlığı`nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şanlıurfa`da meydana gelen sel nedeniyle bölgede görev yapan 20`nci Zırhlı Tugay Komutanlığımız tarafından mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliyesi için Eyyübiye ilçesinde yaya geçiş köprüsü kuruldu." ifadesine yer verildi.
12
Paylaşımda, kurulan köprüyü ve tahliyeleri içeren fotoğraflar da yer aldı.
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta TOKİ konutlarının teslimine başlanacak