Saklı cennet Borçka Karagöl, renk cümbüşüyle ziyaretçilerini büyülüyor
Türkiye'nin "saklı cennetleri" arasında gösterilen Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl, sonbahardaki renk cümbüşüyle ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunuyor.
Kültür Sanat
Kaynak: AA
Türkiye`nin tek biyosfer rezerv alanı olan Camili`ye giden yol üzerinde, 368 hektar alana sahip Borçka Karagöl Tabiat Parkı, bozulmamış doğası, yaşlı ormanları, bitki örtüsü, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla ilgi görüyor.
İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta yer alan tabiat parkında, 19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu Aralık Deresi`nin önünün kapanmasıyla oluşan Karagöl ön plana çıkıyor.
Çevresindeki vadiler ve ormanlarla kaplı eşsiz doğasıyla fotoğraf ve doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Karagöl, yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların göle yansımasıyla ziyaretçilerine kar
Doğası ve sonbahardaki renk cümbüşüyle Türkiye`nin "saklı cennetleri" arasında gösterilen Karagöl, şehrin ve iş hayatından uzaklaşıp doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyen doğaseverleri ağırlıyor.
Ankara`dan gelen Özgür Bilgin, yaptığı açıklamada, Karagöl`ün, Artvin`in olmazsa olmazı olduğunu söyledi.
Karagöl`ün güzelliğinin bir başka olduğunu dile getiren Bilgin, "Burası Artvin`in incisidir. Pandemi sürecinde burada nefes alabiliyoruz, bu güzelliğin içerisinde." ifadesini kullandı.
Bilgin, İstanbul ve Ankara`daki akrabalarıyla sonbaharın güzelliğini görmek için her sene bölgeye geldiklerine işaret ederek, "1000-1500 kilometre yol katediyoruz şu doğal güzelliği görmek için. Ağaçlardaki sonbaharın renk cümbüşünü görmek için geliyoruz. Keşke ekonomik gücümüz olsa da buradan hiç gitmesek. Buranın kıymetini herkesin bilmesi lazım. Buranın havası, suyu, insanları ve bu tabiat başka yerde yok." diye konuştu.