İstanbul'da araç sahipleri bugün yağması beklenen doluya karşı araçlarını evlerinde bulunan halı, battaniye, branda ve dışarıdan aldıkları inşaat malzemeleri ile korumaya aldı.
Türkiye
Kaynak: DHA, İHA, AA
Bugün ve yarın için İstanbul`da il genelinde şiddetli yağış ve dolu uyarısı yapılmasının ardından aracını kapalı otoparka alamayıp dışarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşlar kendi imkanları ölçüsünde önlem almaya çalıştı.
Vatandaşlar, otomobillerini ellerindeki malzemeler ile korumaya aldı. Evlerinden getirdikleri battaniye, branda, halı ve aldıkları inşaat malzemeleri ile araçlarının üzerini kapatan vatandaşlar, doluya karşı önlem almaya çalıştı.
Bu durum en çok sokak kedilerine yaradı. Araçların üzerine serilen yumuşak halı ve battaniyelerin üzerinde yatan kediler gülümseten görüntüler oluşturdu.
Bazı vatandaşlar araçlarını AVM`lerin kapalı otoparklarına bırakırken, bazıları da D-100 karayolu güzergahındaki köprülü kavşakların altına pak etti.
İstanbul-Üsküdar
İstanbul`da Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine bazı vatandaşlar, Üsküdar`da araçlarının üstünü halı, kilim, battaniye, karton kutu gibi çeşitli malzemelerle kapatarak önlem aldı.
İstanbul-Üsküdar
İstanbul-Üsküdar
İstanbul-Üsküdar
İstanbul-Üsküdar
İstanbul-Arnavutköy
İstanbul`da Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine bazı vatandaşlar, Arnavutköy`de araçlarının üstünü halı, kilim, battaniye, karton kutu gibi çeşitli malzemelerle kapatarak önlem aldı.
İstanbul-Arnavutköy
İstanbul-Arnavutköy
İstanbul-Arnavutköyİstanbul-Arnavutköy
İstanbul-Arnavutköy
İstanbul-Arnavutköy
İstanbul
Kırklareli
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce turuncu uyarı verilen Trakya`da bulunan Kırklareli`nde bazı vatandaşlar, araçlarını doludan korumak için üstlerine halı, naylon ve karton kutularla örterek önlem aldı.
Kırklareli
Bazı vatandaşlar ise araçlarını alışveriş merkezlerinin otoparkları ile apartmanların balkon altlarına bıraktı.
Kırklareli
Çanakkale
Çanakkale`de yapılan kuvvetli yağış uyarısı nedeniyle sürücüler araçlarını korumaya aldı.
Çanakkale
İstanbul-Eyüp Rami
İstanbul`da Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine bazı oto servis ve galeriler, Eyüp Rami`de araçlarının üstünü karton kutu, battaniye ve balonlu naylon gibi çeşitli malzemelerle kapatarak önlem aldı.
İstanbul-Eyüp Rami
İstanbul-Eyüp Rami
İstanbul-Ümraniye
İstanbul`da Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine bazı vatandaşlar, Ümraniye`de araçlarının üstünü halı, kilim, battaniye, karton kutu gibi çeşitli malzemelerle kapatarak önlem aldı.