Rusya'nın vurduğu dünyanın en büyük kargo uçağı: Antonov An-225
AA
Rusya'nın saldırı düzenlediği Ukrayna'da, Rus bombardımanları nedeniyle ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225'in enkazı görüntülendi.
Anadolu Ajansı`nın görüntülediği Antonov uçak tesisinde yaşanan ağır çatışmalar sırasında yanmış çok sayda tank ve diğer zırhlı aracın enkazı AN-225`in kanatları altında kalmış durumda.
2
Tesiste temizlik çalışmaları sürüyor
Çok sayda patlamamış mermi, el bombası ve mayınların da bulunduğu tesiste temizlik çalışmalarını sürüyor.
3
İsminin açıklanmasını istemeyen Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi, burada Ukrayna genelindeki en sıcak çatışmaların yaşandığını söyledi.
4
Yetkili, Rusya`nın amacının, tesisi ele geçirerek buraya kendi uçaklarını getirebilmek ve başkent Kiev`e havadan daha yoğun saldırı düzenlemek olduğunu aktardı.
5
Ukrayna ordusu, iki gün önce Antonov tesislerinde kontrolü yeniden sağlamıştı.