Palandöken'deki JAK timleri turistlerin güvenliği için tatbikatlarını sürdürüyor
AA
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken'de görevli Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timi, kayaklı ve motorize ekipleriyle kurtarma tatbikatlarına devam ediyor.
Palandöken Kayak Merkezi`nin 2 bin 242 rakımındaki karakolda görevli JAK personeli, olumsuz hava şartları nedeniyle kaybolan, mahsur kalan veya kayak yaparken düşüp yaralanan tatilcilerin yardımına koşuyor.
2
JAK timleri, toplam pist uzunluğu 70 kilometre olan Palandöken`in 3 bin 200 rakımlı Ejder zirvesi ile diğer pistlerde kayaklı ve motorize ekipleriyle devriye atıyor.
3
Eğitim tatbikatlarını aksatmıyorlar
Kayak merkezindeki telesiyej-gondolların olduğu noktalarda nöbet tutan ve aldıkları tedbirlerle yerli ve yabancı turistlere güven veren JAK timleri, farklı senaryolardaki tatbikatlarla eğitimlerini aksatmıyor.
4
Ekipler, senaryo gereği 2 bin 900 rakımdaki kuzey ile güney pistinin kesiştiği alandaki telesiyejde mahsur kalan bir kayakçıyı kurtarmak için harekete geçti.
5
Kar motorlarıyla bölgeye intikal eden ekipler, ilk olarak telesiyejin bulunduğu alanın dik yamaçlarına ve uçurum kenarlarına şerit çekerek diğer kayakçıların kendilerine çarpmaması için önlem aldı.
6
Halat bağladıkları 46 metre yükseklikteki telesiyeje çıkan timler, konuşarak sakinleştirdikleri turisti güvenle yere indirdi.
7
Turisti sedyeye alan timler, sedyeye bağlı halatlardan tutup kayak takımlarıyla kayarak turisti ambulansa ulaştırdı ve kayakçıya ilk müdahalenin hızlı şekilde yapılmasını sağladı.
8
Timlerin dondurucu soğukta başarıyla tamamladığı tatbikat, gerçeği aratmadı.
9
10
11
12
13
14
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Gökçe Barajı'nda su seviyesi azaldı: Yalova'nın 30 günlük suyu kaldı