İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kardan dolayı kapanan 368 köy yolunun tamamının açıldığını ifade etti.
2
Köy yollarında genişletme çalışmasının devam ettiğini belirten Yentür, acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.
3
Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri ise Hasköy ilçesi ile Bitlis`in Mutki ilçelerini birbirine bağlayan yolda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
4
Kar kalınlığının yer yer 2 metreye yaklaştığı bölgede zorlu arazi koşullarında yoğun mesai harcayan ekipler, yolu kısa sürede ulaşıma açmayı hedefliyor.
5
İş makinesi operatörü İdris Karakan, üç gün aralıksız devam eden kar nadeniyle zorlu koşullarda yolları açmayı çalıştıklarını belirtti.
6
Karakan, "Yüksek kesimlerde tipi etkili olurken, bazı noktalarda kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Bu durum çalışmalarımızı ciddi şekilde zorlaştırıyor. Bazı bölgelerde saatte ancak 1 kilometre ilerleyebiliyoruz." dedi.
7
Operatör Ahmet Karagüzel ise "Muş-Mutki yolunda çalışmalarımız sürüyor. Yer yer yaşanan sıkıntılar nedeniyle normalde bir günde gidilebilecek mesafeyi 2-3 günde ancak ilerleyebiliyoruz. İnşallah 2-3 gün içinde yolu açarak sınırımızın bulunduğu köye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
8
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
İşte KIZILELMA ve AKINCI TİHA'nın testlerinin yapıldığı merkez