Endonezya'nın Cava Adası'ndaki Merapi Yanardağı'nda son 24 saatte 52 patlama meydana geldi. Yaklaşık 200 kişi güvenli alana tahliye edildi. Yetkililer, kül yağmuruna karşı maske ve koruyucu gözlük takılması uyarısı yaptı.
Açıklamada, yanardağda son 24 saate 52 patlamanın gözlemlendiği belirtilirken, patlamaların ardından etkili olan kül yağmurlarının bölgedeki bazı köyleri olumsuz etkilediği kaydedildi.
2
200 kişi tahliye edildi
Yetkililer, Sleman bölgesinde yaklaşık 200 kişinin güvenli alanlara tahliye edildiği bilgisini paylaşarak, kül yağmurlarına karşı bölge halkına maske ve koruyucu gözlük takmaları uyarısı yaptı.
3
Bu arada, 5 Kasım 2020’den bu yana turuncu alarm seviyesindeki yanardağın çevresinde 5 kilometreye kadar faaliyette bulunulmaması uyarısı yapılıyor.
4
Cava Adası`nda bulunan 2 bin 968 metre yüksekliğe sahip Merapi Yanardağı`nın 2010`da lav püskürtmesi sonucu 347 kişi hayatını kaybetmişti.
5
6
7
8
9
10
11
12
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Bosna Hersek'teki göçmenlerin yaşam mücadelesi devam ediyor