Yaz tatilinde daha çok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanan bölgede işletmeci tarafından yürüyüş yolları, dinlenme ve piknik alanları oluşturuldu. Ziyaretçilere nostalji yaşatacak tarım araç gereçlerinin de belirli noktalara bırakıldığı mesire alanına fotoğraf tutkunları da ilgi gösteriyor.
2
Soğuk Sular Mesire Alanı işletmecisi Yüksel Oktay, mesire alanının Kemah`a gelen turistlerin uğrak mekanlarından biri olduğunu belirterek, "Buranın suları haziran ayının 15`inde çıkıyor, ağustos sonunda kesiliyor. Eskiden ismi `Kırk Gözeler` olarak bilinirdi ve böyle anılırdı. Bu su 40 gözeden birleşerek çıkar ve buradan geçtikten sonra Fırat Nehri`ne akar" dedi.
3
Mesire alanına sezonda yaklaşık 10 bin turistin geldiğini anlatan Oktay, "Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilden gelen vatandaşlarımız ile yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız oluyor. Buradaki sular aynı zamanda içiliyor ve içme suyu olarak da kullanılıyor" diye konuştu.