Kara Mustafa Paşa Kervansarayı turizme kazandırılacak
AA
Kayseri'nin İncesu ilçesinde 17. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Kara Mustafa Paşa Kervansarayı, restorasyon ve yeni açılan işyerleri ile turizme kazandırılıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, külliyenin kervansaray, arasta, fırın, cami, medrese, sıbyan mektebi, dükkanlar ve hamamdan oluştuğunu söyledi.
2
Göçer, "Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından restorasyonu yapılmakta. Restorasyon işlerinin sonuna geldik. Yapımı tamamlanan iş yerleri hizmete açılıp turizme kazandırılacak. Açılan ilk dükkan KAYMEK`in arasta satış ofisi. Burada kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri satışa sunuluyor. Yine bir el işlemeleri satış ofisi ve 2 kadın kooperatifimiz burada faaliyete başlayacak. Kayserili hemşehrilerimizi ve tarihseverleri Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’na davet ediyorum." dedi.
3
4
5
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Myrleia Antik Kenti ve mozaikleri geçmişe ışık tutacak