Kadıralak Yaylası'nda orman gençleştirme çalışmaları
Trabzon'da kozalaklardan doğal yöntemlerle ayrıştırılarak hazırlanan tohumlar, bin 300 rakımlı Kadıralak Yaylası'ndaki ormanlık alanda gençleştirme çalışmaları için kullanılıyor.
Yaşam
Kaynak: AA
Trabzon Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Tonya İşletme Şefliğince orman köylülerine ladin ağaçlarından toplatılan tohumlar, yeniden doğaya bırakıldı.
Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenleri cezbeden ormanda yürütülen gençleştirme çalışmaları kapsamında tohumlar, orman köylüsüne ekonomik gelir sağlarken, doğaya da katkıda bulunuyor.
Trabzon Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sıddık Aydın, 2020 yılı içerisinde 118 hektar tabii gençleştirme sahasını tamamlamayı planladıklarını belirterek, bu çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Karadeniz Bölgesi`nde 120 yıl boyunca yaşayabilme özelliğine sahip ladin ağaçlarının yörede oldukça yoğun olduğunu anlatan Kocapınar, ağaçların bölgeye ekolojik ve ekonomik olarak katkı sağladığını vurguladı.