İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını 7 haftadır kısıtlıyor
AA
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Aksa'da kılmak isteyen Filistinlileri engelledi.
Mescid-i Aksa`nın da bulunduğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki sokakları demir bariyerlerle kapatan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Aksa`ya girişine izin vermedi.
2
Cuma günleri normalde 100 ila 150 bin kişinin saf tuttuğu Mescid-i Aksa`da, 7 Ekim`den bu yana geçen 6 haftada olduğu gibi bu hafta da İsrail`in engellemesi nedeniyle sadece 5 bine yakın kişi namaz kılabildi.
3
İsrail güçleri, Mescid-i Aksa`ya girmek isteyen Filistinli gençlere zaman zaman müdahale ederek onları tartakladı.
4
Cuma namazı için Aksa`ya alınmayan Filistinliler, namazlarını Mescid-i Aksa çevresinde kıldı.
5
Yüzlerce Filistinli, Mescid-i Aksa`yı karşıdan gören Ra`s el-Amud Mahallesi`ndeki camide ve caminin çevresindeki kaldırımlarda saf tuttu.
6
İsrail güçleri, namazı Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi`nde kılmak isteyen Filistinli gençlere ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra TOMA`dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale etti.
7
TOMA`dan sıkılan pis su Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı kötü koku oluşturdu.
8
9
10
11
12
13
14
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
İsrail savaş uçaklarından sabah Gazze'nin güney kesimlerine atılan bildiriler