İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından gece saatlerinde yaptığı açıklamada, 14 Eylül 2022`de El-Celeme kontrol noktası yakınlarında çıkan çatışmada bir İsrail askerinin öldürüldüğünü hatırlatarak, Kafr Dan köyünde olayın faillerinin evlerini yıkmak için "askeri operasyon" düzenlendiğini duyurmuştu.
2
İsrail askerleri gece saatlerinde Kefr Dan köyüne düzenlediği baskında 21 yaşındaki Muhammed Samir Huşiye ile 17 yaşındaki Fuad Mahmud Ahmed Abid`i öldürmüş, biri ağır olmak üzere 8 Filistinliyi de yaralamıştı.
3
İsrail`in, saldırı düzenledikleri iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkması, insan hakları örgütleri tarafından "toplu cezalandırma" anlamına geldiği için yoğun şekilde eleştiriliyor.
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Kiev'de Rus güçlerinin düzenlediği füze saldırıları