Türkiye'nin en uzun köprüleri arasında yer alacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde çalışmalar tamamlandı. Açılışın yarın törenle gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Köprü, 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye`nin en uzun köprüleri arasına girdi. Bölünmüş yol standardındaki köprüde yayalar için de bir geçiş yolu bulunuyor.
2
Maksimum ayak yüksekliği 90 metre, maksimum açıklığı 168 metre olan köprü, hibrit tasarıma sahip olarak yapıldı. Köprünün 681 metresi dengeli konsol, 320 metresi prefabrik kirişli şekilde inşa edildi.
3
Açılışı, Bakan Karaismailoğlu`nun yapması bekleniyor
Hasankeyf-2 Köprüsü, Ilısu Barajı çalışmaları kapsamında baraj göleti altında kalan Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunun göl sahası dışından yeniden inşa edilmesi ve Hasankeyf`in yeni yerleşkesine ulaşımın sağlanması için projelendirildi.
Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasında bağlantı sağlayan ve yol güvenliğiyle konforu artırılan köprünün açılışını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu`nun yapması bekleniyor.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Kaçak avlanılan 3 ton inci kefali göle geri bırakıldı