Vali Aydın Baruş`un katılımıyla açılan "Selçuklu Medeniyeti ve Tasavvuf Mirası Sergisi"nde, Selçuklu medeniyetinin sanat anlayışını yansıtan eserlerin yanı sıra Mevlana Müzesi koleksiyonundan parçalar yer alıyor.
2
Sergiyi gezen Baruş, yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu`nun önemli tasavvuf insanları yetiştirdiğini ve bu isimlerin geride zengin bir manevi miras bıraktığını söyledi.
3
Baruş, vatandaşları sergiyi ziyaret etmeye davet ederek, "Buraya getirilen sergi, bu medeniyet ve tasavvuf mirasımızın önemli eserlerini içermektedir. 2025`te Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi`nde ilki açılan bu serginin Ankara dışında ilk defa ilimize gelmesi bizlere büyük gurur ve onur vermektedir." dedi.
4
Erzurum`un Selçuklu şehri olduğunu hatırlatan Baruş, şöyle konuştu:
"Burada sergilenen eserlerde Selçukluların sanat zevkini ve inceliği çok bariz şekilde görebiliyorsunuz. Kullanılan eşyalarda bu ince işçiliğin izlerini müşahede edebiliyoruz. Mevlana Müzesi koleksiyonundan getirilen parçalarda, Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri`nin tasavvufi bakımından Anadolu`da oynadığı önemli rolü ifade eden parçalar da var. Bu sergi Selçuklu şehri olması nedeniyle Erzurum`a çok yakıştı."
5
Açılışa, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer ile davetliler katıldı.