Seben ilçesine bağlı Güneyce köyünde hayvancılıkla uğraşan 64 yaşındaki Ahmet Demir`e ait merinos cinsi koyun, dört yavru dünyaya getirdi.
2
Kuzulara ilk sütü, Ahmet Demir`in eşi Necmiye Demir biberonla verdi.
3
Ahmet Demir, uzun yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını, ilk defa dördüz kuzuları olduğunu söyledi.
Demir, geçen yıl 7 koyununun üçüz doğum yaptığını belirterek, "Şimdi de dördüzümüz oldu. Bunu hayvana iyi bakmaya bağlıyorum. Doğal ortamda iyi şekilde bakıyoruz. İlaçla ya da yemle falan bakmıyoruz." dedi.
4
Kuzuların sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Demir, "Şu anda kuzuları biz besliyoruz. Annelerini ememiyorlar ama yarından itibaren başlarlar. Bir koyundan 4 yavru aldık. Çok mutlu olduk. Köyümüzdeki bir hayvan üreticisi arkadaşın geçen sene altız yavrusu olmuştu ama öldüler." diye konuştu.
5
Necmiye Demir ise ilk kez dördüz kuzu gördüklerini, bu durumu sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.
6
Demir, henüz isim vermedikleri kuzulara, torunlarının adını vermeyi düşündüğünü ifade etti.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Tekirdağ'da leylekler 11 yıldır cami kubbesine yuva kuruyor