Antalya'da görev yapan öğretmenler tarih ve sanatı Aspendos Antik Tiyatrosu'nda bir araya getirdi
TRT Haber
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kökten Geleceğe Maarif Yolcuları" temalı programda tamamı öğretmenlerden oluşan Maarif Orkestrası, Korosu ve Halk Dansları Topluluğu ilk gösterisini Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde binlerce kişi önünde yaptı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hayata geçirilen “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” projesi, Türkiye genelinde öğretmenleri sanatla buluşturuyor.
2
Proje ile her ilde öğretmenlerden oluşan orkestra ve halk dansları ekipleri kurulurken, kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
3
Bu kapsamda, Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Maarif Orkestrası ve Korosu ile Halk Dansları Topluluğu ilk gösterisini Aspendos Antik Tiyatrosu`nda gerçekleştirdi.
4
Aspendos`un 2000 bin yıllık tarihi atmosferinde gerçekleşen müzik ve dans ziyafetinde farklı branşlardan 168 öğretmen görev aldı.
5
Türkiye’nin farklı yörelerine ait müzik ve halk oyunlarının yer aldığı etkinliğe Antalyalılar yoğun ilgi gösterirken program boyunca gösteriye eşlik eden ışık gösterisi ve video gösterimleri renkli görüntüler oluşturdu.
6
Antalya Valisi Hulusi Şahin`in de katıldığı etkinlik sonunda öğretmenler izleyicilerden uzun süre alkış aldı.