Konya`nın Bozkır ilçesinde yaşayan Hüseyin Akpınar`ın kurban için aldığı koyunun kuzusu, ev sakinlerine arkadaşlık ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Bozkır İtfaiye Amirliğinde çalışan Akpınar`ın, kurbanlık aldığı koyun kuzuladıktan 2 ay sonra öldü. Aile üyeleri, annesiz kalan kuzuyu elleriyle biberonla besledi.
Akpınar`ın çocukları, evin bahçesinde "Maysa" adını verdikleri kuzu ile oyun oynayarak vakit geçiriyor.
Akpınar, Maysa`nın ailenin bir ferdi gibi görüldüğünü söyledi.
Kuzunun annesinin doğumdan 2 ay sonra hastalıktan dolayı telef olduğunu ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:
"Maysa`yı kızlarımla beraber büyüttüm. Şimdi kızlarımdan ayrılmıyor. Kızlarım da Maysa`yı sattırmıyorlar. Kuzumuz biraz büyüdü artık onun için kulübe yaptık. Evimizin dışında kulübede kalıyor ancak kış yaklaştığı için burada da kalamayacak. İlçe merkezinde bir ahıra katıp, orada besleyeceğiz."
Kuzu`nun 4 aylık olduğunu, annesi öldükten sonra 2 ay biberonla beslediklerini ifade eden Akpınar, "Elimizden geldiğince annesini arattırmamaya çalışıyoruz. Maysa`yı çocuklarım o kadar çok seviyor ki; satalım dediğimde ağlıyorlar. Bakımını şimdi evimizin arkasında, köpeklerimizi tuttuğumuz barakada yapıyoruz. Bir hayvanı çocukların aile bireyi gibi sahiplenmesi beni mutlu ediyor." dedi.