Ankara'yı sağanak vurdu: Dere taştı, araçlar mahsur kaldı
08.09.2025 16:20 İHA, AA, DHA
Başkentte gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar meydana geldi. Gölbaşı ilçesinde bir binanın istinat duvarı yıkıldı, Dikmen Vadisi'nde ise dere suyunun taşması sonucu araçlar hasar gördü.
1
Öğle saatlerinde başlayan ve zamanla etkisini artıran gök gürültülü sağanak kentte günlük yaşamı etkiledi.
2
Başkentte yağış nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, otobüs durakları ve kapalı alanlara sığındı.
3
Bazı bölgelerde etkisini artıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
4
Belediye ekipleri cadde sularının tahliye edilmesi için çalışma başlattı, trafik ekipleri ise araç sürücülerini uyardı.
5
Gölbaşı`nda istinat duvarı yıkıldı
Gölbaşı`ndaki Seğmenler Mahallesi`nde de 3 katlı bir apartmanın istinat duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı.
6
2 metrelik duvarın yıkılması sonucu apartmanın zemin katında bulunan dairenin mutfak ve balkon camları kırıldı, beton parçaları mutfağa doldu.
7
Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, sokağa dolan çamur belediye ekipleri tarafından temizlendi.
8
Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Vadisi`nde ise dere suyunun taşması sonucu bir otomobil ve bir minibüs selde mahsur kaldı.
9
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, araçların dere yatağından çıkarılması için çalışmalara devam ediyor.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz